15-03-2016 11:45 – ostatnio edytowany 16-03-2016 10:43 przez mariola.c
Cała sprawa zaczęła się w październiku 2015.
Kupił dwa elementy . Po dwóch tygodniach otworzył sprawę ,że nie dostał paczki więc postanowiliśmy wysłać kolejną tym razem global expressem żeby się nie zgubiło. Dotarła.
Otworzyliśmy jednocześnie reklamacje na poczcie . Czas rozpatrzenia trwa 3 miesiące co jest CHORE moim zdaniem. Tak już niestety z tym komunistycznym molochem jest.
Dzisiaj dostaliśmy oficjalną odpowiedź od USPS i Poczty Polskiej ,że przesyłka została dostarczona więc amerykus, kutafon zafajdany zrobił nas w bambuko. Czas reklamacji na ebay u to 45dni a aukcja jest w systmie przez 90 dni, potem znika i nie jesteśmy w stanie otworzyć mu sprawy. Gdyby system reklamacji poczty działał szybciej to byśmy byli w stanie zareagować. Ma ktoś może pomysł co zrobić ?
znalazłem jeszcze coś takiego . Może tam napisać jak mejle nie podziałają ?
15-03-2016 12:26
Jesteś w czarnej dziurze bo ebay polski Ci nie pomoże bo tam zero kompetencji. Pamiętam na ebay jedyne prawo ma kupujący..sprzedający jest na samym końcu łańcucha pokarmowego.
15-03-2016 12:56
Zadzwoniłem jeszcze do paypala i kazali mi opisać sytuację i wysłać na
skarga-odpowiedz@paypal.pl
Generalnie też tak myśle ,że jestem w czarnej d*pie ale zawsze się łudze... Paypal też pewnie nic nie pomoże.
W ostateczności można zrobić jeszcze jeden myk. Kupić najtańszą jego rzecz z nowego konta ebay i szantażować,że dostanie negatywa jak nie odda pieniędzy.
Będę nekął tego oszusta mejlami. Szkoda tylko ,że mu opinie już wystawiłem...
15-03-2016 19:46
Rozsadna strategia to otwarcie reklamacji na poczcie tak wczesnie jak mozna. Jesli poczta udzieli zwrotu a przesylka dotrze to starata poczty z powodu opieszalosci. Juz tak mialem.
Sprzedawca nie moze wystawic negatywa kupujacemu wiec daj sobie spokoj z tym kupujacym. Szkoda czasu i energii.
17-03-2016 08:22
reklamacja na poczcie nic nie daje jeśli jest brak trackingu,odpowiedź z poczty mało kiedy przychodzi po 3 miesiącach.W dodatku jeśli oddział PL wykręca się że to nie ich sprawa to ebay.com nie respektuje oficjalnego pisma urzędowego jakim jest odpowiedź na reklamację .