Faktura eBay - problem z zapłatą.
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
25-05-2013 00:06
Witam.
Na wstępie od razu dodam - sprawa dotyczy mojego subkonta.
Konto rejestrowałem na ebay.co.uk, ale oczywiście adres mam polski.
Do rzeczy...
Mam kuriozalny problem - spóźniłem się z wpłatą za fakturę eBay, po prostu nie miałem na tyle pieniędzy.
Teraz mam kasę, chcę zapłacić rachunek, ale nie mam szans zalogować się na stronę My eBay, żeby uregulować ten rachunek. Mam wyczyszczone ciasteczka, cache, próbowałem na 5 przeglądarkach, 2 komputerach, smartfonie, nic nie działa. To wygląda tak, że gdy loguje się, wpisuje wszystko i klikam enter, to znowu mnie przekierowuje na stronę logowania.
Kontaktowałem się kilkanaście razy z supportem brytyjskiego eBaya, nic mi nie pomogli, namieszali tylko, sami nie wiedzą o co chodzi. Mieli to zgłosić do technical staff'u, dwukrotnie, ale dalej to nic nie dało.
Miałem ustawioną opcję płatności automatycznych jako PayPal, 18 maja, mimo iż nie miałem pieniążków na koncie PayPal, przyszła mi wiadmość na maila, mniej więcej: "Thank you for your payment. Now, your eBay account has been reinstanted". Czyli wygląda to tak, jakby konto zostało przywrócone, pomimo iż nie miałem nic na koncie PayPal i wpłata nie przeszła do nich. Wówczas mogłem od razu się zalogować, bez żadnego problemu.
Po 4 dniach napisali "Take action, payment reversal", czyli cofnęło tą wpłatę, która nie była w ogóle wykonana i od tej pory nie mogę się zalogować, aby zapłacić fakturę..
Odnośnie konta, z którego piszę - nie ma żadnych problemów z logowaniem.
Znowu kontaktowałem się z nimi dzisiaj, żeby mi pomogli, ponad godzinę na chat'cie wyjaśniałem problem, bezskutecznie, nie mają pojęcia co jest nie tak.
Do tego wiadomości, które mi od nich teraz przychodzą na maila, są bez tematu, nie ma mojego nicku i wyglądają, jak puste.
Powiedzcie mi prosze, co mam zrobić.. Chcę to jak najszybciej uregulować, przeszukiwałem forum, znalazłem takie coś:
http://pages.ebay.pl/help/sell/questions/selling-fees.html
Jest tam numer konta, ale czy to podejdzie, czy ten numer konta w ogóle jeszcze istnieje?
Czy mogę płacić w taki sposób, jeśli na końcu mojego identyfikatora konta eBay nie widnieją literki PLN, tylko GBP?
Proszę, pomóżcie, bo już nie wiem co zrobić, jestem totalnie bezradny..