03-05-2017 10:34
Witam, na moich aukcjach wyświetla mi się komunikat:
03-05-2017 22:16
Aktywne treści, czyli filmy, animacje flash, odnośniki do plików .js, panele aukcji. Nie ma to związku z kodem html,prowadzącym do plików na twoim hostingu (gdy kod wpisujesz w trybie html).
Kod aukcji, aby był dostosowany do wymogów musi mieć @media.
Poprawność aukcji możesz sprawdzić na i-ways.
Zdjęcie nie jest aktywną treścią.
/*-pomogłem? zaznacz odpowiedź jako zaakceptowaną--------------------*/
04-05-2017 12:12
Dzięki za odp. Sprawdzam poprawność aukcji przez: http://www.i-ways.net/mobile-friendly/en-us/
Tworzę aukcje w ten sposób że: ładuje zdjęcia i swój baner na hosting, pobieram ich kod html i wrzucam do aukcjinera, dodaje tło itp, kreator aukcji tworzy kod html całości i kod wrzucam w okno na Ebay przy wystawianiu aukcji. Niestety kiedy sprawdzam swoje aukcjie przez podany wyżej link to wszystkie są niepoprawne, wyświetlają się na czerwono i że nie spełniają wymogów.
07-05-2017 22:31
ja po sprawdzeniu w iways klikalem info wyswietlone na czerwono zeby zobaczyc szczegoly niezgodnosci i udalo mi sie poprawic ale nie korzystam z hostingu. niestety to strona generujaca niezgodny kod musi go dostosowac do nowych wymagan
08-05-2017 20:46
Generatory automatyczne typy aukcjoner, kreatory szablonów, galerie zdjęć, panele aukcji przypisują atrybuty niektorych selektorów w pikselach, a nie jak to jest wymagane w %.
Poza tym przy generowaniu kodu nie dodają opcji @media- co z góry skazuje je na zakwalifikowanie jako niezgodne z wymogami.
Dlatego wyświetlają się w testerze informacje o nieprawidłowym kodzie.
Od wartości w pikselach odchodzi się o ładnych kilku lat, a na tych wszystkich panelach/aukcjonerach czas się zatrzymał 10 lat temu - graficznie i pod wzgl. aktualizacji kodu. Zero rozwoju-stąd problemy.
/*----------pomogłem? zaznacz odpowiedź jako zaakceptowaną------------------*/