Ebay Australia okradł mnie na 630 zł

Anonymous
Nie dotyczy

kupujący przed założeniem sporu próbował wyłudzić pieniądze,założył spór podając powód że dostał podróbkę,argumenty były kłamliwe,jeden z nich "drewniana rączka sprawia wrażenie plastikowej"

Przekształciłem spór w roszczenie,Ebay zadecydował że kupujący ma zwrócić przedmiot,minęło 3 tygodnie,brak jakiejkolwiek reakcji,brak numeru,brak zwrotu.Administracja zwróciła pomimo to kupującemu pełną kwotę.Odwołałem się od decyzji pisząc że kupujący nie spełnił warunków,moja apelacja została odrzucona bez podania powodu

Ebay.pl napisał że ich to nie dotyczy bo kupujący otworzył sprawę w Australii chociaż kupował w Polsce

jak inaczej można to nazwać?

Wiadomość 1 z 2
ostatnia odpowiedź
1 ODPOWIEDŹ 1

Ebay Australia okradł mnie na 630 zł

Anonymous
Nie dotyczy

When an item isn't returned to the seller

In some instances, we may not require that an item be returned to the seller. In these situations, we refund the buyer and may seek reimbursement from the seller, for example if:

• The seller chooses not to accept a return request.

• The item location was misrepresented.

• It's hazardous to send back the item.

• The item no longer has a value.

Australia zablokowana,żaden tracking tam nie działa,administracja stoi po stronie kupującego wspierając wyłudzenia.Sprzedawca musi się zgodzić na zwrot niezależnie od faktów i pokrywać koszt wysyłki który może być gigantyczny.

Wiadomość 2 z 2
ostatnia odpowiedź