16-04-2014 14:40
Ebay rules also say that an object is new when it has NOT been opened
pudełko nie jest zamykane plombą,nie zdziera się żadnego zabezpieczenia.Po prostu otwieram pudełko,wyjmuje przedmiot,owijam pianką 3 mm żeby przedmiot był dobrze zabezpieczony.Zaraz obok w opakowaniu znajduje się pudełko.Włożenie przedmiotu do pudełka zajmuje 5 sekund.
Rozumiem że mam wysyłać przedmioty włożone w pudełko żeby się obijały a listnosz mógł sobie ocenić co się w nim znajduje? Niedawno miałem przypadek że kawałek drewnianej rączki był ułamany.Mogło to się zdarzyć w transporcie bo był luz w pudełku.
16-04-2014 17:11
Jprd 😜
ja sprzedaje grzebienie do strzyzarek, i tam gdzie moge owijam folia babelkowa i dopiero wkladam w oryginalny kartonik jesli tylko jest, bo raz jak wyslalem do Niemiec to mocny plastik, rozwalil sie na pol, wiec musieli porzadnie w to je3nac,
A poza tym ja na fotach nie pokazuje w co on jest zapakowany, to kupujacy i tak nie wie czy on jest w pudelku, czy tylko w folijce lub w innym opakowaniu, wysylam to co widzi na fotce, no chyba ze wysylam poza Europe to wtedy pakuję to co dal producent i ewentualnie maly kartonik
reklamacji nie mialem narazie zadnych, poza kilkoma uszkodzeniami towaru, wtedy wysylalem ponownie i bylo ok
17-04-2014 00:22
Najwazniejsze aby twoj defect rate nie byl wiekrzy niz 5 % wedlug nowego kryterium oceny sprzedajacego.
Jezeli przekroczy 5 % to jak to mowia GAME OVER
Zostanie tylko tobie sprzedaz na bazarze
18-04-2014 10:59
Uprzejmie informuję, że otrzymana przez Ciebie opinia nie może zostać usunięta. Nie spełniała ona mianowicie warunków wymienionych w zasadach eBay odnośnie usuwania opinii.
facet dostał maszynkę taką jak na zdjęciu,czyli maszynka na pudełku.O żyletce w opisie nie było ani słowa.W pierwszej wiadomości napisał że maszynka była obok pudełka
open box and blade included missing
gdzie tu jest k..... sprawiedliwość i elementarna przyzwoitość,gdzie tu są zasady Ebay?
czyli można kłamać i te kłamstwa można zweryfikować ale się ich nie werfykuje bo....... ? bo można sprzedawcę j..... za żywota?
19-04-2014 18:17
Na stronie przedmiotu określiłeś stan przedmiotu jako: Nowy: Fabrycznie nowy, nieużywany, nieotwierany i nieuszkodzony przedmiot w oryginalnym opakowaniu.
Zdjęcie prezentuje przede wszystkim przedmiot, a wysyłasz niewątpliwie oryginalnie zapakowany przedmiot.
Nie jesteśmy stroną w procesie finalizowania transakcji, więc faktyczny stan przedmiotu może określić tylko sprzedający i kupujący.
zadałem pytanie czy taki układ prezentacji przedmiotu można określić jako
Nowy: Fabrycznie nowy, nieużywany, nieotwierany i nieuszkodzony przedmiot w oryginalnym opakowaniu.
Uchylili się od odpowiedzi pisząc nieprawdę,gdyż chodziło mi o ogólne zasady Ebay a nie o to co kto sobie myśli.
Ta odpowiedź była mi potrzebna żeby usunąć opinię,dobrze o tym wiedzieli bo kupujący nie wyrażał opinii tylko pisał co otrzymał,w jakiej formie.Jest czarno na białym że dokonał zakupu w złej wierze,ale Ebay ucieka od odpowiedzi na proste pytanie.