25-05-2012 15:12
Witam.
Chciałbym zapytać wszystkich przedających na zagranicznych ebayach o koszty. Chodzi mi dokładnie o podstawowy koszt, wersji kup teraz, zarówno koszty wystawienia przedmiotu jak i prowizji od przedmiotów sprzedanych. Zależy mi na cenach z Niemiec, UK, Czech i Rosji.
Dzięki za pomoc
25-05-2012 16:24
koszty prowizji w UK to 40 penów, w Niemczech 35 euro centów (ale dotyczy sklepu ebay, który jest bezpłatny) bez sklepu to nie wiem
kwoty prowizji za sprzedawany przedmiot są podawane na ostatniej drugiej planszy na samym dole przed zatwierdzeniem wystawienia przedmiotu na aukcję
nikt Ci tu dokładnie nie napisze ile, prześledź cennik w tych dwóch serwisach
nie zapomnij też o prowizji pobieranych przez paypal, który tutaj jest obowiązkowy
w Czechach ebaya nie ma, w Rosji jest, ale Rosjanie mogą tylko kupować w seriwsach ebay: niemieckim, angielskim i amerykańskim, natomiast sprzedawcy nie mogą tam nic wystawiać,
ale za nim to nastąpi to musisz się zarejestrować i zweryfikować na www.paypal/pl dodać wymaganą kartę kredytową bądź debetową, połączyć konto ebay z paypal i dopiero zacząć móc sprzedawać
27-05-2012 20:04
Dzięki serdeczne.:-)
O ile w przypadku angielskiego i niemieckiego ebaya miałem wzgledne pojęcie to właśnie nie umieałem rozgryźć co jest nie tak z tymi pozostałymi.