15-10-2010 19:02
witam chciałbym kupic 3 pary butow za wysylke jednej placi sie 38$ a za kazda nastepna 10 $ i teraz jak chce kupic pare to odrazu w pay pal musze zapłacic laczna kwote z przesylka za 38 $ , a bede kupował nastepne to bede musiał placic oddzielnie od pary 38 $ ? czy kupujacy odda mi te pieniadze czy moze zrobic walek? chcialbym kupic te buty i zaplacic laczna kwote za 3 pary da sie tak?
15-10-2010 21:27
tak, da się zapłacisz wtedy 58 dolarów, sprawdź jeszcze czy kupujący wysyła paczką rejestrowaną czy nie rejestrowaną. Rejestrowana to Priority Mail lub Express, nie rejestrowana, nie priorytetowa i bez numeru do śledzenia to First Mail. No chyba, że wysyła kurierem to git.
podaj nick sprzedawcy to sprawdzimy
15-10-2010 21:32
no i nie rejestrowana bez numeru do śledzenia jest też ta US Postal Service Priority Mail International Small Flat Rate Box
tzn. jesli wybierzesz nie rejestrowane,a nie ubezpieczysz to mogą poprostu zaginąć :X
15-10-2010 22:51
(SPS Express Mail Internationa) ogulnie to ubespieczam ale chcialbym sie dowiedziec jak to jest jak po kazdym "buy it" automatycznie paypal nalicza mi koszty przesylki 38 $ i nie da sie tego zmienic a juz za drugo pare jest tylko 10 $ od tego samego sprzedawcy ale paypal tego nie weryfikuje a ja chce kupić 3 pary wiec co z tym mam zrobić wplacać za wszystko i potem upomnieć sie o zwrot kasy za nadwyżke ktora wpłace nik tego gościa to kicks-r-us prosze o pomoc :))
15-10-2010 22:55
(SPS Express Mail Internationa) ogulnie to ubespieczam ale chcialbym sie dowiedziec jak to jest jak po kazdym "buy it" automatycznie paypal nalicza mi koszty przesylki 38 $ i nie da sie tego zmienic a juz za drugo pare jest tylko 10 $ od tego samego sprzedawcy ale paypal tego nie weryfikuje a ja chce kupić 3 pary wiec co z tym mam zrobić wplacać za wszystko i potem upomnieć sie o zwrot kasy za nadwyżke ktora wpłace nik tego gościa to kicks-r-us prosze o pomoc :))
16-10-2010 11:42
to nie tak, kupujesz klikasz buy in now, prosisz sprzedawce o podanie kosztów całkowitych, sprzedawca wysyła na mejla fakturę klikasz w podany link i płacisz paypalem (wchodzisz w zakładkę działania nast. kupione, nast. przedmiot, który kupiłesz z boku masz trójkącik rozwijasz listę i klikasz poproś o podanie kosztów całkowitych)
ale jest jedno ale, ponieważ sprzedawca wysyła Express Mail jak piszesz czyli to jest nasz odpowiednik Pocztexu, to celnicy mają na ten rodzaj baczniejsze spostrzeżenie.
Pamiętaj, że możesz zapłacić cło i/lub VAT, jeśli paczka Twojego zamówienia przekroczy 150 € (towar + koszty wysyłki)
pozdrawiam
18-10-2010 22:30
kurcze zalozyłem drugi taki sam temat bo myslałem ze nikt mi nie odpisze , a dopiero teraz sie zorientowałem ze posty ida w gore a nie w doł jak zazwyczaj, wiec mowie ze sie tak nie da zrobic jak piszesz buy it now , i prosisz sprzedawce o podanie kosztow calkowitych odrazu dostaje podliczenie "total"
Subtotal: | US $94.99 |
![]() | |
Shipping & handling: | US $38.00 |
druga kwestia wszystko starannie obliczyłme i jestesm zdania ze opłaca mi sie tylko wtedy zamawiać jesli zamowie 3 pary jedna dla siebie dwie na sprzedaz bez zarobku poprostu napaliłme sie na jeden model:D
|
18-10-2010 22:34
kurcze zalozyłem drugi taki sam temat bo myslałem ze nikt mi nie odpisze , a dopiero teraz sie zorientowałem ze posty ida w gore a nie w doł jak zazwyczaj, wiec mowie ze sie tak nie da zrobic jak piszesz buy it now , i prosisz sprzedawce o podanie kosztow calkowitych odrazu dostaje podliczenie "total"sam sprawdz potem przechodzisz do strony logowania na paypla i chyba wtedy ci odrazu przelewa ale nie wiem tak mi sie wydaje wole nie ryzykowac dlatego tu sie pytam 😕
druga kwestia wszystko starannie obliczyłme i jestesm zdania ze opłaca mi sie tylko wtedy zamawiać jesli zamowie 3 pary jedna dla siebie dwie na sprzedaz bez zarobku poprostu napaliłme sie na jeden model:D