pay pal przerabia mi walutę na złotówki
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
30-01-2009 13:51
mam pytanie... otóż dwa razy otzymałem kilkaset Euro od kogoś na moje konto paypal i odrazu zamieniały się w złotówki na moim koncie w mbanku a na koncie paypal było pusto. Dodam że moje konto paypal jest powiązane z ekartą a ta z ekontem.
Teraz chciałbym sprzedać kilka rzeczy za granicę, ale chciałbym też żeby to euro które otrzymam od kupujących pozostało eurem na koncie paypal i nie zamieniało mi się w złotówki na mbanku.
Jak to zrobić?
- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
30-01-2009 14:26
Ja to nawet sobie założyłem 2 konto walutowe, aby płacić prowizję w € do serwsisu, a tu dupa zimna nie da się. Tak jest na całym świecie jak zapewnił mnie Pan konsultant.
Pozdrawiam
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
30-01-2009 22:27
Rozwiążę każdy (prawie) problem związany z wysyłką (i nie tylko) przez Atlantyk (w obie strony).
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
31-01-2009 00:57
Ale nie można wypłacać z salda w € na konto bankowe w € tylko w PLN, a konto bankowe w € otworzyłem tylko, aby płacić prowizję za sprzedaż ebay'owi.
-------------------------------------
A może mi przetłumaczysz na Angielski
Twój przedmiot zostanie wysłany jutro, numer nadania przesyłki poleconej to ....
Pozdrawiam
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
05-02-2009 15:16
Jeśli otrzymujesz płatność w euro na konto PayPal i posiadasz aktywne saldo walutowe EUR w swoich ustawieniach profilu, to wpłatę przyjmujesz zawsze w euro i samo nie ma prawa się nic przewalutować. Jeśli natomiast chcesz wypłacić tę kwotę, to musisz najpierw przewalutować swoje euro na złotówki, gdyż możesz wypłacić środki z konta PayPal do banku tylko w lokalnej walucie (czyli dla polskiego konta PayPal – w złotówkach). Sam również powinieneś zainicjować wypłatę na rachunek bankowy. Wypłata pieniędzy nie zostanie wykonana automatycznie po otrzymaniu środków na konto PayPal od innego użytkownika.
Jeśli potrzebujesz pieniędzy w walucie innej niż złotówki na przyszłe transakcje w systemie PayPal, nie powinieneś przewalutowywać otrzymanej wcześniej wpłaty w walucie na złotówki, ani też jej wypłacać. Możesz ją po prostu pozostawić na saldzie konta PayPal w oryginalnej walucie.
Pozdrawiam,
Emilia
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
16-02-2009 09:53
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
16-02-2009 16:22
Niestety nie można wypłacać pieniędzy w euro z polskiego konta PayPal na polski rachunek bankowy. Jeśli zainicjujesz wypłatę z konta PayPal na rachunek bankowy w euro, system automatycznie przewalutuje pieniądze na złotówki.
Jeśli chodzi Ci o inny typ transakcji, skontaktuj się z działem obsługi klienta. Obejrzą sobie oni Twoje konto i pewnie znajdą odpowiedź.
Pozdrawiam serdecznie,
Emilia
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
03-03-2010 23:13
Czy mozna zalozyc konto walutowe z karta w danej walucie w jakims banku (jakim?) i wyplate w USD lub EUR bezposrednio ? Czy ktos juz to zrobil w praktyce ?
" 6.4 Wypłacanie środków w wielu walutach. Jeśli Użytkownik posiada saldo w wielu walutach, ma możliwość wyboru, z którego salda środki zostaną wypłacone, jednakże o ile nie nastąpi inne uzgodnienie, wypłata nastąpi w walucie kraju zamieszkania Użytkownika. Jeżeli Użytkownik ma możliwość wypłacania środków na kartę z logo MasterCard lub Visa, wypłata może nastąpić w walucie innej niż waluta kraju zamieszkania Użytkownika pod warunkiem, że system PayPal obsługuje wypłaty w podstawowej walucie karty."
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
12-04-2010 01:20
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
04-05-2013 16:10
Chciałbym się dołączyć do pytania
Jeżeli założę konto w Polskim banku walutowe w Dolarach USD i do tego karte to czy będę mógł już wypłacać z dolary z paypala bez przewalutowania na konto bankowe?

- « Poprzedni
- Następny »
- « Poprzedni
- Następny »