anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Szczegóły płatności - skąd ta kwota?

ann_h
Użytkownik

Witam!

Mam pytanie odnośnie płatności za zakupiony przedmiot. Otóż kupiłam telefon na jednej z aukcji, gdzie "suma częściowa: 500zł, wysyłka i obsuga: BEZPŁATNA; Łącznie: 500zł", a więc tyle zapłaciłam. Taka kwota widniała również w szczegółach płatności. Dokonałam przelewu PayPal, po czym sprzedający odesłał mi 500zł prosząc o ponowny przelew, tak aby środki nie podlegały blokadzie. Tak więc uczyniłam, przesłałam Panu 500zł zwykłym przelewem, o czym poinformowałam go mailowo. Wieczorem wchodzę ponownie w szczegóły płatności, a tam widnieje nowa kwota 1000zł  i w miejscu podliczania kosztów pojawiła się informacja: "Zniżki (–) lub opłaty (+) sprzedającego: +500zł". Ten komunikat pojawił się już po wpłaceniu przeze mnie kwoty i poinformowaniu sprzedającego o tym, iż przelew otrzyma w poniedziałek. Próbowałam się skontatkować ze szprzedającym - jak na razie bez efektów. Czy jest możliwe, że osoba sprzedająca telefon specjalnie podniosła kwotę do 1000zł i czy to jest w ogóle dozwolone? A jeżeli tak, to dlaczego takie informacje nie widnieją jawnie w momencie licytowania i 'kupowania' przedmiotu? Nigdzie nie było napisane, że będę musiała zapłacić 500zł extra... Nie dokonywałam wcześniej zakupów na ebayu, jednakże dziwi mnie, iż po wygranej aukcji, czyli gdy pozornie wszystkie koszty są już znane i 'przyklepane', sprzedawca może wprowadzać jakiekolwiek zmiany odnośnie kosztów usługi/produktu.

Wiadomość 1 z 2
ostatnia odpowiedź
1 ODPOWIEDŹ 1

Szczegóły płatności - skąd ta kwota?

a czy wiesz, ze wlasnie pozbawilas sie prawdopodobnie tych 500 zł i ochrony kupujacego w razie, gdy nie otrzymasz tego telefonu?

jesli zaplacilas PayPalem to trzeba bylo przy tym zostac, bo teraz sprzedawca nie ma motywacji zeby wyslac ci ten telefon, jesli wyslalas finanlnie kase przelewem. gdyby mial kase zablokowana do momentu gdy wysle telefon a Ty potwierdzisz jego otrzymanie, wszystko byloby OK. Ty dostalabys telefon a on kase a tak on ma Twoja kase a Ty mozesz nie otrzymac telefonu...

Wiadomość 2 z 2
ostatnia odpowiedź