anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Podanie adresu email pay pal osobie z e-bay

mona_dona
Użytkownik
Witam!

Prosze o pomoc!
Mam taki problem: Chce kupic u osoby ze stanow przedmiot ktorego nie ma jeszcze wystawionego, wiec czekam az wystawi ale odpisal mi zebym podala mu e-mail na ktory mam konto pay pal bo chce mi wyslac fakture.
I nie wiem czy to bezpieczne zeby podawac mu tego maila i o co chodzi z ta faktura, po co mi ona?
Jak to z tym jest?
Wiadomość 1 z 9
ostatnia odpowiedź
8 ODPOW. 8

mozesz podac adres email. Jest to bezpieczne. Adres email moze zostac wykorzystany co najwyzej do przysylania spamu co w tej sytuacji jest bardzo malo prawdopodobne.

Otrzymasz fakture do zaplaty za ten przedmiot (sprzedajac poza aukcja sprzedawca zaoszczedzi na koszcie wystawienia aukcji i prowizji ok. 10%). Zaplac tylko jesli sprzedawca jest zaufany (a takze obnizy nieco cene dzielac sie z toba zaoszczedzonymi pieniedzmi) tzn. z dorobkiem pozytywow, posiada sklep, oferuje zwroty itp. ale jesli masz watpliwosci popros aby wystawil na aukcje. Kupujac przez aukcje jestes chroniona gwarancja zwrotu pieniedzy jesli zaplacisz Paypalem.

Mozesz podac link to wyrazimy swoja opinie o sprzedawcy.
Wiadomość 2 z 9
ostatnia odpowiedź

mona_dona
Użytkownik
Aha czyli faktura jest potrzebna po to zeby zaplacic za przedmiot tak? Wiec sprzedawca chce mi sprzedac to po za akucja ebay dobrze rozumiem? Wiec jesli mu zaplace a nie kupilam tego na aukcji, to nie jestem chroniona na wypadek gdyby przedmiotu mi nie przyslal lub gdyby byl uszkodzony?
Sprzedawca jest tutaj http://myworld.ebay.pl/manonspring/
Chce u niego kupic 2 lokowki to wydatek rzedu 300zl
Wiadomość 3 z 9
ostatnia odpowiedź

sprzedawca wydaje sie byc zaufanym.
Radze jednak zakupic przez aukcje. Jesli przesylka nie dotrze lub lokowki beda uszkodzone bedziesz miala mozliwosc reklamacji. Poza aukcja, niestety nie.
Wiadomość 4 z 9
ostatnia odpowiedź

mona_dona
Użytkownik
dzieki ci za pomoc:)

Mam jeszcze jedno pytanie.
Czyli kolejnosc jest taka: wystawia na akukcje lokowki, ja kupuje, podaje mu maila pay pal, on przesyla fakture na te lokowki i place tak?
Czy moge mu teraz podac tego maila on mi wysle fakture a potem poczekam az wystawi je na aukcje? Czy to nie ta kolejnosc? 😉
Wiadomość 5 z 9
ostatnia odpowiedź

1.on wystawi aukcje
2. wykupisz ja klikajac (po zalogowaniu)na ikonke Paypala na tej, wygranej aukcji i postapisz tak jak tam prosza.

to wszystko.
Wiadomość 6 z 9
ostatnia odpowiedź

mona_dona
Użytkownik
hej

Hupilam juz te przedmioty na akucji ebay i mam za nie placic od razu? czy czeka sie na fakture od sprzedającego?
Wiadomość 7 z 9
ostatnia odpowiedź

możesz zapłacić od razu, wchodzisz w zakładkę kupione i klikasz zapłać teraz
na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 8 z 9
ostatnia odpowiedź

mona_dona
Użytkownik
Dzieki za odpowiedz.
Juz paczka do mnie idzie 😄
Wiadomość 9 z 9
ostatnia odpowiedź