anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Po jakim czasie wpływają wpłaty na moje konto Paypal ?

Przepraszam za być może trywialny problem - jestem początkująca w PayPal - na stronie moich sprzedanych aukcji, mam pokazane że klient z USA wpłacił na moje konto PayPal środki 28 lipca, jednak moje konto PayPal jest zerowe. Jakie są tego powody:
1 - w tak krótkim ... czasie, przelew jeszcze nie wpłynął ?
2 - czegoś nie skonfigurowałam ? - chociaż dodam że mam zweryfikowane wszelkie dane - adresy, adres mailowy, numer konta.
3 - czy powodem może być fakt, że w podanym na PayPal adresie mailowym miałam "czeski" błąd przestawiłam cyfry zamiast 386 napisałam 836 (taki w ogóle nie istniał - więc i też nie był zweryfikowany), błąd poprawiłam - poprawny adres mailowy zweryfikowałam - ale to było 29 - kilkanaście godzin po dokonaniu wpłaty na moje konto PayPal pieniędzy ?
4 - kupujący jednak nie wpłacił, właściwej kwoty.
Dodam że historia mojego konta PayPal - jest absolutnie zerowa - podobnie jak stan konta.
Z góry dziękuję za podpowiedź i przepraszam za błahy problem - ale to moja pierwsza styczność z PayPal.
Wiadomość 1 z 2
ostatnia odpowiedź
1 ODPOWIEDŹ 1

Po jakim czasie wpływają wpłaty na moje konto Paypal ?

powodem moze byc blad w adresie email.
adres pocztowy nie ma tu znaczenia (jest wazny tylko do celow wysylki).

Na pierwszej stronie Paypala (po zalogowaniu) ta transakcja powinna figurowac. Jesli nie figuruje to kupujacy nie wplacil. Zwloka do 5 dni moze wystapic w przypadku wplaty z konta bankowego ale transakcja powinna pokazac sie na twoim koncie Paypal jako w trakcie.
Drugi email nadejdzie jak e-czek sie wyklaruje tzn. ze pienidze wplyna na twoje konto Paypala. Dopiero wowczas mozesz wyslac, nie wczesniej.
Zawiadom wplacajacego o braku wplaty. Mozesz sie upomniec po 3 dniach od zakonczenia aukcji.

Robi sie to w "moj Ebay" wybierajac opcje z menu po prawej przy aukcji.
Wiadomość 2 z 2
ostatnia odpowiedź