PP i konto

ptaku7
Użytkownik
Jestem świeżo upieczonym posiadaczem konta na ebay. Założyłem sobie też PayPal, żeby móc płacić za zakupione rzeczy. Powiązałem rachunek z moim kontem PP, ale nadal nie mam na nim środków, chociaż moje konto bankowe nie jest puste. Czy żeby móc płacić w systemie PP muszę je również powiązać z kartą płatniczą? Co zrobić aby na PP pojawiła się jakaś kwota? Proszę o pomoc i jasne wytłumaczenie.
Wiadomość 1 z 5
ostatnia odpowiedź
4 ODPOW. 4

PP i konto

Co zrobić aby na PP pojawiła się jakaś kwota?
Przelać tam kase zwykłym przelewem ze swojego konta w Polskim banku.
Powiązałem rachunek z moim kontem PP, ale nadal nie mam na nim środków, chociaż moje konto bankowe nie jest puste.
Z kontem PP musisz powiązać karte i nadal na koncie PP będziesz miał 0 bo paypal będzie wtedy pośrednikiem przy przepływie złotówek z Twojej karty do odbiorcy.
Wiadomość 2 z 5
ostatnia odpowiedź

PP i konto

ptaku7
Użytkownik
Czy koniecznie jest posiadanie MasterCard? Bo sam mam Maestro i myślałem, że się uda, a tymczasem nie mogę powiązać karty z PP... Czy mogę sobie wyrobić Mastercard, która będzie powiązana z moim obecnym kontem bankowym?
Wiadomość 3 z 5
ostatnia odpowiedź

PP i konto

Czy mogę sobie wyrobić Mastercard, która będzie powiązana z moim obecnym kontem bankowym?
Ja nie znam się na rodzajach kart, ale tak po chłopsku mówiąc to karta z tyłu pod paskiem magnetycznym musi mieć 3 cyferki i o taką zapytaj w banku i to wszystko.
Wiadomość 4 z 5
ostatnia odpowiedź

PP i konto

Czy koniecznie jest posiadanie MasterCard?

nie, może być również VISA Electron

Maestro nigdy nie było akceptowane na PP

Tylko taka karta jest akceptowana na PayPal http://www.e-platnosci.23.pl/karty/index.html jeśli mówimy tu o debetowych.

Wszystkie karty kredytowe VISA i MasterCard są akceptowane na PP
na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 5 z 5
ostatnia odpowiedź