anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Płatnosc przez bank odrzucona, bo ebay i paypal są niewiarygodne

Jak w temacie... karta ta sama co wcześniej i wcześniej nie było problemu z płatnością, chociaż nie pamietam, czy minął rok od ostatniej mojej transakcji na ebay, czy mniej...

Przy próbie płatności kartą, mam komunikat, że bank odrzucił transakcję... czy jakoś tak. Sprawdzałam na ebayach z różną końcówką jest tak samo. Zadzwoniłam do banku, i powiedziano mi, że strona ebay jest niewiarygodna, źle zabezpieczona, nie spełnia obecnych wymagań co do bezpieczeństwa transakcji i takie transakcje są odrzucane... bo każda ma być zatwierdzana epinem i hasłem sms, a ebay ich nie wysyła.

Zgłosiłam do ebay, napisali, że zajmą się problemem, ale minęło trochę czasu i nic się nie zmieniło.

Próbowałam zapłacić paypalem i jest tak samo, przy dodawaniu karty pyta o epin a potem sms, ale po dodaniu karty już nie można płacić, bo przy kolejnych zakupach nie ma już pytania o epin i sms.

O tyle dobrze, że paypal nie okradnie karty nawet jak zna jej numer, ale jak teraz zapłacić za zakupy na paypal?

Mam tylko kartę wielowalutową, płatność z konta paypal nie wchodzi w grę, bo przewalutują mi przez kilka walut i nie opłaca się... Czy da się wymusić jakoś na paypal ponowne przysłanie kodów sms do weryfikacji płatności? Jest to gdzieś w ustawieniach może?

Wcześniej jak płaciłam tą kartą na ebay, system pytał o kod sms, dlaczego więc teraz nie pyta?

I to samo z paypalem, dlaczego po dodaniu karty nie przychodzą już kolejne zapytania o kod sms?

Jak teraz można płacić za zakupy?

Wiadomość 1 z 5
ostatnia odpowiedź
4 ODPOW. 4

czy mozesz podpiac konto bankowe do Ebay lub Paypal ? 

Wiadomość 2 z 5
ostatnia odpowiedź

Na ebay nie widzę takiej opcji, na paypal miałam dodane kiedyś jakieś konto... obecnie nieaktualne.

A jak to może pomóc?

W tej chwili próbuję skontaktować się paypalem.

Dziwi mnie tylko dlaczego wcześniej był wymagany kod, a teraz przy zaostrzeniu przepisów, zrezygnowano z tego.

Na allegro czy amazon, przy każdej transakcji system żąda kodu, dlaczego tu już nie...?

A ebay mi właśnie przysłał: Realizacja transakcji niezakończona: (...) Kontynuuj od miejsca...

Tylko niby jak?

Wiadomość 3 z 5
ostatnia odpowiedź

Jako sprzedawca na eBay musisz mieć podpięte konto bankowe. Inaczej nie pozwolą ci sprzedawać. Powinni pobrać z tego konta jeśli zajdzie potrzeba.

Zatrudnili AI (sztuczną inteligencję) stąd pojawia się problem z prawidłową interpretacją. Spróbuj na FB. Tam są ludzie którzy mogą pomóc. Problem jest ogólnoebayowski i zajmie trochę czasu zanim uczynią niezbędne poprawki. Jesteśmy poddani wersji beta.

Wiadomość 4 z 5
ostatnia odpowiedź

Nie jestem sprzedawcą...

Paypal odpisał: "nasz system nie jest stworzony pod dodatkowe potwierdzenia hasłem oraz epinem do karty. Nasze transakcje nie wymagają potwierdzenia epinem oraz hasłem, jeśli bank musi wykonywać takie potwierdzenia, należy skorzystać z innej formy płatności niż PayPal. ..."

Ostatnio paypal chciał wyłudzić dane osobowe i powoływali się na jakąś tam dyrektywę ue, jak widać, ta dyrektywa PSD2 ich nie dotyczy.😡

W każdym razie na paypalu da się zapłacić z epinem i hasłem sms.

Po prostu po wybraniu płatności paypal na ebay, po przeniesieniu do paypala trzeba dodać kartę i wówczas przy każdym dodawaniu karty system pyta o epin i hasło SMS. Potem jest wybór płatności w PLN lub oryginalnej walucie karty.

Tą samą kartę można dodawać wielokrotnie nawet bez jej kasowania.

Ale dodaną kartą już się nie zapłaci. Czyli kasowanie i dodawanie od nowa.

Tylko nie wiem, czy jest jakieś ograniczenie w dodawaniu karty w ciągu miesiąca? Nie odpowiedzieli mi już więcej na dodatkowe pytania...

Mam nadzieję, że ebay szybko wprowadzi zmiany... i dostosuje system, w końcu powinno im zależeć na kupujących, inaczej nie dostaną prowizji...

Wiadomość 5 z 5
ostatnia odpowiedź