24-01-2022 12:32 — edytowano 24-01-2022 12:34
Witajcie. Od kilku dni walczę z zapłaceniem za produkt na eBay. Próbowałem kartą i Google Pay i bezskutecznie. Wyskakuje komunikat "Sprawdź szczegóły płatności lub wybierz inną metodę płatności". Środki pobierane są z konta po czym po chwili na nie wracają . Dzwoniłem do banku z pytaniem dlaczego nie mogę zapłacić okazało się, że bank blokuje tą transakcję przed nieautoryzowanymi obciążeniami w przyszłości. Pani konsultant zapytała czy mimo to chcę zapłacić . Odpowiedziałem, że tak i dostałem odpowiedź,że transakcja ma być odblokowana do 2 dni roboczych. Dzisiaj zapytałem konsultanta czy transakcja została odblokowana, gdyż nadal mi odrzuca. Dostałem odpowiedź, że tak ale problem nie leży już po stronie banku tylko jakby eBay odrzuca płatność. I teraz nie wiem co robić. Napisałem do działu obsługi klienta eBay i czekam. Dodam, że płaciłem za inny przedmiot na eBay u innego użytkownika i nie było problemu. Czy ktoś miał podobny problem? Jak coś to konto mam w Pekao a karta to Mastercard Debit FX. Odpowiedni stan konta mam i zwiększony limit płatności także to nie to. Nie chcę się bawić w PayPal, bo kurs przewalutowania mają nieopłacalny. Próbowałem też na ebay.com i bezskutecznie. Chodzi o ten produkt.
https://www.ebay.com/itm/273081999042?hash=item3f94f49ec2:g:H6oAAOSw6BhakCh8
25-01-2022 00:31
wyprobuj inna karte
25-01-2022 02:31
To nie wina karty bo inne transakcję na eBay idą bez problemu. Dostałem info od eBay że nowi użytkownicy nie mogą kupować rzeczy powyżej 1000USD. Muszą najpierw stworzyć historię zakupów i wtedy się odblokuje,czyli trzeba zamówić kilka niedrogich rzec
27-01-2022 08:23
Może być też tak, że sprzedawca na swoim listingu ustawił wymagania co do użytkowników, którzy (nie)mogą kupić na tej aukcji. Pzdr. Mateusz
19-10-2022 09:02
Witam. Czy udało się w końcu zapłacić? Mam identyczny problem
27-04-2024 13:34
Miałam dokładnie taki sam komunikat . Za drugim razem udało się zapłacić Paypalem i normalnie poszło !