anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ochrona kupujących - czy obowiązuje ?

Witam wszystkich serdecznie. Chciałem się dowiedzieć czy jestem objęty ochroną transakcji w przypadku gdy kupuję od kogoś towar bezpośrednio za pośrednictwem paypala, pomijając ebay ? Sprzedawca zaproponował taką formę w momencie gdy zdecydowałem się na zakup większej ilości towaru. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Wiadomość 1 z 4
ostatnia odpowiedź
3 ODPOW. 3

Witaj.Nie radzę,gdyż ochrona nie obejmuje wtedy sporów dotyczących "towaru niezgodnego z opisem".Naciskaj sprzedawcę na transakcję poprzez Ebay.
Wiadomość 2 z 4
ostatnia odpowiedź

Tak, ochrona obowiązuje tak samo jak byś kupił bezpośrednio na ebay'u.

Ja tak kupuję od mniej więcej 2 lat, piszę sprzedawcy na mejla co potrzebuję, potem on mi fakturę z PayPal'a i płacę. Moje transakcje opiewają się na około 500 funtów miesięcznie.

Tylko wcześniej sobie go "wypróbowałem" na ebay'u. Mam do niego 100% zaufanie. Z tym konkretnym sprzedawcą współpracuję od połowy sierpnia 2009

To jest to samo jakbyś kupił w sklepie internetowym i zapłacił PP
Wiadomość 3 z 4
ostatnia odpowiedź

Ja chyba również zdecyduję się na transakcję poza ebayem. Kupiłem u niego już poprzez ebay i było ok. Ma ok 600 pozytywów. Cena przez ebay jest o ok.30% większa i sprzedaje, więc pewnie by mu się to nie opłacało. Dzięki za pomoc.
Wiadomość 4 z 4
ostatnia odpowiedź