anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy jest możliwy wybór korzystniejszej waluty?

d0nmd
Użytkownik
Witam,
Przypadkiem natknąłem się na pewną rzecz. Mianowicie - wchodzę na pewną aukcję jako gość i widzę cenę podaną w USD. Następnie wchodzę na tę samą aukcję jako zalogowany i widzę cenę w GBP.
Czy mogę sam wybrać walutę, której kurs jest dla mnie korzystniejszy, czy jako zarejestrowany w Polsce jestem skazany tylko na funty?
Jak mogę sprawdzić ile wynosi cena w innych walutach?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.
Wiadomość 1 z 5
ostatnia odpowiedź
4 ODPOW. 4

Na Paypal mozesz, po zalogowaniu, w zarzadzwniu walutami, zlecic przewalutowanie i w ten sposob szybko sprawdzic relacje (nie wysylaj zlecenia tylko sprawdz

https://www.paypal.com/helpcenter/main.jsp;jsessionid=215TLhrVTzhThWjvmbz1cZpzDWxGpLGD6XX49frV19y527LD142z!1316118953?_dyncharset=UTF-8&_dynSessConf=-7945783445079362462&t=searchTab&dosearch=true&locale=pl_PL&_dyncharset=UTF-8&countrycode=PL&cmd=_help&serverInstance=9022&searchstring=waluty&SearchButton=Wyszukaj
Wiadomość 2 z 5
ostatnia odpowiedź

moze tak: wystukaj: waluty w okienku pomocy

https://www.paypal.com/pl/cgi-bin/helpweb?cmd=_help
Wiadomość 3 z 5
ostatnia odpowiedź

d0nmd
Użytkownik
Dzięki za informacje!

Pozostaje tylko jeszcze - jak sprawdzić cenę danego produktu w różnych walutach?
Z tego co widzę eBay akcpetuje USD, AUD, EUR, CAD, GBP, JPY i CHF. Czy sprzedawca sam ustala ceny dla wszystkich walut z osobna czy eBay to sam przelicza?
Podejrzewam, że sprzedawca sam je ustala, bo w przykładowej aukcji widzę cenę 393 USD i 235 GBP, z czego druga opcja jest tańsza. Jak więc sprawdzić wszystkie akceptowane waluty przez sprzedającego wraz z oczywiście konkretnymi kwotami?
Wiadomość 4 z 5
ostatnia odpowiedź

Sprzedawca ustala cene w walucie kraju w jakim wystawia towar.To żźe widzisz inne waluty po wejsciu na serwis innego kraju nie ma nic do żeczy.Twoje dywagacje nie mają sensu bo zaplacisz TYLKO w walucie kraju gdzie jest wystawiony przedmiot.
Wiadomość 5 z 5
ostatnia odpowiedź