15-12-2011 12:41
witam
jestem tu nowy dokonałem pierwszych zakupów od kolesia z kanady na niedużą kwote ok 15$
zapłaciłem paypalem w akcji pojawiło sie że przedmioty wysłane 12 grudnia a dzis taka wiadomość
,,Informujemy, że następująca aukcja została administracyjnie zakończona:
220910158291 - LOT4 Fishing Crankbait Lure Bait Hook 12.6g/6.5cm
Z naszych danych wynika, że jesteś licytantem lub kupującym w tej i / lub innych aukcjach sprzedającego, który wystawił powyższy przedmiot.
Zdecydowanie odradzamy Ci realizację transakcji z tym sprzedającym. Nabywanie przedmiotów poza serwisem eBay jest przedsięwzięciem bardzo ryzykownym i nie podlega standardowej ochronie serwisu eBay.
Aby uzyskać więcej informacji o zasadach związanych z zakupem lub sprzedażą artykułów poza eBay, przejdź na poniższą stronę Pomocy:
http://pages.ebay.pl/help/policies/rfe-spam-non-ebay-sale.html
Co zrobić, jeżeli opłata została już uiszczona?
Jeżeli opłata została już uiszczona, a przedmiot do Ciebie nie dotarł, musisz podjąć szybkie działania, aby odzyskać pieniądze. Oto nasze rady:
- Skontaktuj się z Twoim bankiem i dowiedz się, w jaki sposób zatrzymać przekaz pieniędzy lub czek.
- Skontaktuj się z wydawcą karty kredytowej, aby zatrzymać wykonaną płatność.
- Jeżeli opłaty dokonano przez Western Union lub MoneyGram, skontaktuj się bezpośrednio z tymi instytucjami.
- Jeżeli zapłacono poprzez PayPal skontaktuj się Obsługą Klienta PayPal, aby uzyskać szczegółowe informacje i wskazówki dotyczące odzyskania dokonanej płatności.
Aby nawiązać kontakt z PayPal otwórz następujące łącze w nowym oknie przeglądarki:
https://www.paypal.com/pl/cgi-bin/webscr?cmd=_contact-general
Uwaga:
E-mail ten jest automatycznym powiadomieniem. Nie odpowiadaj proszę na tę wiadomość, gdyż może ona do nas nie dotrzeć. W razie dodatkowych pytań skontaktuj się z nami klikając łącze: Kontakt z nami zamieszczone w lewym menu na większości stron Pomocy serwisu eBay.
Z góry dziękujemy za okazane zrozumienie.
Z poważaniem,
Dział Zaufania i Bezpieczeństwa eBay"
i co mam zrobić z tym fantem ? sprzedający ma wiele aukcji wciąż aktywnych ponad 2000 koment i 92 % pozytyw.
może za wcześnie ale zgodnie z pismem założyłem spór na paypalu
co o tym sądzicie???
16-12-2011 00:50
dobrze zrobiles.
nie zamykaj sporu dopoki nie otrzymasz paczki lub zwrotu
19-12-2011 15:42
super i trzymaj się tylko ram czasowych, aby móc w terminie eskalować do rangi roszczenie