anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

wiadomość od działu bezpieczeństwa co dalej?

merceli76
Użytkownik

witam

jestem tu nowy  dokonałem pierwszych zakupów od kolesia z kanady na niedużą kwote ok 15$

zapłaciłem paypalem w akcji pojawiło sie że przedmioty wysłane 12 grudnia a dzis taka wiadomość

,,Informujemy, że następująca aukcja została administracyjnie zakończona:

220910158291 - LOT4 Fishing Crankbait Lure Bait Hook 12.6g/6.5cm

Z naszych danych wynika, że jesteś licytantem lub kupującym w tej i / lub innych aukcjach sprzedającego, który wystawił powyższy przedmiot.

Zdecydowanie odradzamy Ci realizację transakcji z tym sprzedającym. Nabywanie przedmiotów poza serwisem eBay jest przedsięwzięciem bardzo ryzykownym i nie podlega standardowej ochronie serwisu eBay.

Aby uzyskać więcej informacji o zasadach związanych z zakupem lub sprzedażą artykułów poza eBay, przejdź na poniższą stronę Pomocy:

http://pages.ebay.pl/help/policies/rfe-spam-non-ebay-sale.html

Co zrobić, jeżeli opłata została już uiszczona?

Jeżeli opłata została już uiszczona, a przedmiot do Ciebie nie dotarł, musisz podjąć szybkie działania, aby odzyskać pieniądze. Oto nasze rady:

- Skontaktuj się z Twoim bankiem i dowiedz się, w jaki sposób zatrzymać przekaz pieniędzy lub czek.

- Skontaktuj się z wydawcą karty kredytowej, aby zatrzymać wykonaną płatność.

- Jeżeli opłaty dokonano przez Western Union lub MoneyGram, skontaktuj się bezpośrednio z tymi instytucjami.

- Jeżeli zapłacono poprzez PayPal skontaktuj się Obsługą Klienta PayPal, aby uzyskać szczegółowe informacje i wskazówki dotyczące odzyskania dokonanej płatności.

Aby nawiązać kontakt z PayPal otwórz następujące łącze w nowym oknie przeglądarki:

https://www.paypal.com/pl/cgi-bin/webscr?cmd=_contact-general

Uwaga:
E-mail ten jest automatycznym powiadomieniem. Nie odpowiadaj proszę na tę wiadomość, gdyż może ona do nas nie dotrzeć. W razie dodatkowych pytań skontaktuj się z nami klikając łącze: Kontakt z nami zamieszczone w lewym menu na większości stron Pomocy serwisu eBay.

Z góry dziękujemy za okazane zrozumienie.

Z poważaniem,

Dział Zaufania i Bezpieczeństwa eBay"

i co mam zrobić z tym fantem  ? sprzedający ma wiele aukcji wciąż aktywnych ponad 2000 koment i 92 % pozytyw.

może za wcześnie ale zgodnie z pismem założyłem spór na paypalu

co o tym sądzicie???

Wiadomość 1 z 3
ostatnia odpowiedź
2 ODPOW. 2

dobrze zrobiles.

nie zamykaj sporu dopoki nie otrzymasz paczki lub zwrotu

Wiadomość 2 z 3
ostatnia odpowiedź

super i trzymaj się tylko ram czasowych, aby móc w terminie eskalować do rangi roszczenie

na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 3 z 3
ostatnia odpowiedź