anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

towar niezgodny z opisem, co z kosztami?

kupiłam towar w UK, towar miał być nowy nie używany, niestety towar nosi ślady użytkowania, a sprzedający twierdzi,że on go nigdy nie używał:(, zgadza się jednak na zwrot towaru, przy czym ja muszę ponieść koszty wysyłki:(

I tu moje pytanie, czy muszę ponosić koszty skoro opis nie odpowiada rzeczywistośći.

Wiadomość 1 z 5
ostatnia odpowiedź
4 ODPOW. 4

Re: towar niezgodny z opisem, co z kosztami?

ja tam bym się niebawił żadnym zwrotem towaru, tylko otworzył spór na paypalu (jeśli nim płaciłaś), towar nie zgodny z opisem i tyle

Twoje pieniądze na jego koncie PP zostaną zablokowane, jeśli on nawet tych pieniędzy już nie ma, bo np. wydał lub wypłacił, wtedy PP "siądzie" na jego koncie bankowym

PP- w skrócie PayPal

na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 2 z 5
ostatnia odpowiedź

dziękuję za odpowiedź, trochę sie pogubiłam...

ale ja rozumiem,że otwarcie sporu na Paypalu wiąże się też z odesłaniem towaru?

i to jest właśnie argument sprzedającego, który twierdzi,że muszę odesłać na swój koszt:(, zapłaciłam za towar, za wysyłkę do Polski i teraz jeszcze mam zapłacić za wysyłkę do UK, przy czym musiałabym wysłać poleconym,żeby mieć potwierdzenie.

czy może to wygląda tak,ze Paypal rozstrzyga spór i dopiero po jego rozstrzygnięciu jest decyzja co zrobic z tą trefną przesyłką?

czy spór na Paypalu i spór na Ebay różnią się?

Wiadomość 3 z 5
ostatnia odpowiedź

Otwarcie sporu nie wiąże się z odesłaniem towaru do sprzedawcy

nic nie odsyłasz, tylko otwierasz spór i tyle

wiadomo, że sprzedawca chce mieć chociaż swój towar, a tak nie ma ani pieniędzy ani towaru, to zapewne jakiś nie doświadczony lub z niedużą ilością opinii ebayer

różni się tym, że jeśli otworzysz spór na PP pieniądze są blokowane natychmiast

otwierając spór na ebayu i tak sysytem przekieruje na paypal, ale pieniędzy natychmiast nie zablokuje

czy może to wygląda tak,ze Paypal rozstrzyga spór i dopiero po jego rozstrzygnięciu jest decyzja co zrobic z tą trefną przesyłką?

nie, nie jest tak, PP bazuje na wymianie zdań między kupującym, a sprzedającym

na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 4 z 5
ostatnia odpowiedź

no, więc nie do końca jest tak jak piszesz.

Samo otwarcie sporu nie wiąże sie jeszcze z odesłaniem towaru, ale jeśli w trakcie trwania sporu nie dojdzie do porozumienia między kupującym a sprzedającym spór zostaje przekształcony w roszczenie i wtedy należy w ciągu 10dni kupiony towar odesłać przesyłką monitorowaną /koszt przesyłki ponosi kupujący/.

Tak ,więc podsumowując przy wartościowych przedmiotach takie odsyłanie ma sens, ale w przypadku, gdy wartość przesyłki monitorowanej jest prawie równa wartości towaru+przesyłka, mija sie to z celem:(

Wiadomość 5 z 5
ostatnia odpowiedź