koszmarne koszty przelewu

szmygrys
Użytkownik
Kupiłam zegarek w Austrii za jedyne 2 EURO, z kosztem wysyłki wyszło 10,90. Przelew zrobiłam przez Inteligo pko, bank za przelew pobrał ponad 120 zł. Gdybym wiedziała wcześniej, nigdy bym się nie zdecydowała, macie podobne doświadczenia? Jak tego uniknąć w przyszłości? Proszę o radę, jestem tu nowa i od razu taka paskudna niespodzianka....
Wiadomość 1 z 6
ostatnia odpowiedź
5 ODPOW. 5

NIE ja takiej przygody nie miałem i miec nie będe bo kupuje i płace jedynie poprzez paypal (nie jestem pracownikiem PP )
Zakładaj konto na paypal i rób zakupy na aukcjach gdzie jest taka forma płatności
Wiadomość 2 z 6
ostatnia odpowiedź

szmygrys
Użytkownik
Dzięki, na przyszłość będę mądrzejsza 🙂
Wiadomość 3 z 6
ostatnia odpowiedź

pawcio444
Użytkownik
Miałem podobną sytuację, jak koleżanka. Wpłaciłem 30 Euro, a prowizja za przelew 70 zł (ok. 16 Euro). Załamałem, ale też robiłem to pierwszy raz i w banku powiedziano mi, że wybrałem złą opcję w kosztach prowizyjnych. Jakbym wybrał dobrą, to zapłaciłbym 5 zł za przelew. No cóż, stało się. Następnym razem będę wiedział już co i jak 🙂
Wiadomość 4 z 6
ostatnia odpowiedź

Płacąc przelewem wybrałeś złą opcje.
Wiadomość 5 z 6
ostatnia odpowiedź

@szmygrys i @pawcio444

na przyszłość płacąc przelewem, a w razie zaginięcia przesyłki serwis nie pomoże i są marne szanse = zeru, że odzyskacie kase.

Na ebay'u płaci się tylko i wyłącznie PayPal'em. Koniec. Kropka. Pe
na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 6 z 6
ostatnia odpowiedź