Zepsuty towar

kozakasd
Użytkownik

Witam. Kupiłem mikser Djski na tej aukcji: 130558078168

Wczoraj otrzymałem paczkę. Okazało się że jest on jednak uszkodzony - posiada zagięty i porysowany górny róg, nie działa lewy kanał wyjścia master oraz gałka Level Outputs, brak drugiej dokręcanej nakładki do uziemienia gramofonu (mimo iż na zdjęciu były dwa). W opisie jest napisane "perfect condition", zresztą pisałem do sprzedającego czy jest w 100% sprawny technicznie. Opisał że tak. Na zdjęciach mikser rzeczywiście nie posiada zagiętego rogu. Jest to moja pierwsza aukcja na ebay i tu taka wtopa...Sprzedający odpisał że wysłał sprawny mikser.Paczka nie miała żadnych odznak uszkodzenia... Sprzęt zapakowany był w folie bąbelkową.Za towar zapłaciłem przez PayPal.Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Prosze o poradę.

Wiadomość 1 z 3
ostatnia odpowiedź
2 ODPOW. 2

Re: Zepsuty towar

poniewaz dałeś nie mało

to otwórz spór na paypalu, czyli logujesz się na paypal wchodzisz w szczegłóły tego przedmiotu i na samym dole masz ramkę na niebieskim tle kilkasz zgłoś problem i zaznaczasz pierwszą opcję

co się stanie - paypal zablokuje sprzedającemu Twoje pieniądze na jego koncie paypal, aż do wyjaśnienia sprawy, jesli nie dojdziecie do poruzumienia, to wtedy możesz eskalować do rangi roszczenia. W jednym i drugim przypadku są ramy czasowe

ale pamiętaj masz na to 45 dni - jest to liczone od momentu zakończenia licytacji lub kliknięcia w kup teraz (buy it now)

no i jeszcze możesz negatywa wystawić, zwrotnego nie otrzymasz, bo sprzedawcy na ebay wystawiają tylko pozytywy i żadne inne 🙂

na wystawienie komentarza masz 60 dni - np. aukcja zakończyła się 29 sierpnia to ostatni dzień na wystawienie opinii mija 28 października

na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 2 z 3
ostatnia odpowiedź

Re: Zepsuty towar

kozakasd
Użytkownik

Witam. Zgłosiełem spór po czym przekszałciłem go w roszczenie. Chciałbym przesłać firmie paypal moją korespondencję ze sprzedającym e-mail, tylko nie wiem jak im to przesłać... Tak aby zwiększyć moją wiarygodność, ponieważ paypal w roztrzyganiu sporu bierze chyba tylko komentarze z "centrum rozstrzygania" a tam mało konkretów pisałem, ponieważ wcześniej kontaktowałem się przez e-mail ebay.

Wiadomość 3 z 3
ostatnia odpowiedź