anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zakup z .de a brak kontaktu ze sprzedawcą

laf0r
Użytkownik
Jako ebayowa "dziewica" zwracam się do Was o radę. Chcę kupić przez Kup Teraz przedmiot od sprzedawcy z Niemiec. W opcjach aukcji zaznaczono możliwość wysyłki do wszystkich krajów UE w jednakowej cenie 14,99 EUR (Paketversand, czyli - jak rozumiem - paczka pocztowa). Słabo się znam na cenniku niemieckiej poczty, ale taka stała cena wydaje mi się dziwna a dodatkowo podejrzanie niska, bo rzeczony przedmiot jest spory gabarytowo i wagowo. W związku z tym przed zakupem postanowiłem upewnić się u sprzedawcy co do kosztów wysyłki do Polski. Niestety, dwa wysłane przez formularz kontaktowy zapytania (jedno po angielsku, drugie po niemiecku) pozostały bez odpowiedzi, mimo że typ wciąż działa na ebayu wystawiając nowe aukcje i komentarze. Normalnie uznałbym, że skoro najwyraźniej nie zależy mu na moich pieniądzach, to łaski nie robi. Niestety, wygląda na to, że jednak robi, bo cholernie zależy mi na tym właśnie zakupie.

Co wobec tego zrobić? Po prostu zalicytować, przelać przez PayPal kwotę podaną w opisie i liczyć, że wówczas przestanie mnie zlewać? A może ktoś z niezerowym dorobkiem na ebayu miałby większe szanse na uzyskanie od typa odpowiedzi?
Wiadomość 1 z 2
ostatnia odpowiedź
1 ODPOWIEDŹ 1

Zakup z .de a brak kontaktu ze sprzedawcą

co do opcji przesyłki musisz dopytać sprzedawcy czym wysyła ponieważ Paketversand oznacza dosłownie "koszty opakowania" tak przetłumaczył translator

tak samo jak na UK jest opcja wysyłki Sellers Standard International Rate jedni sprzedawcy wysyłają przesyłką rejestrowaną, inni nie rejestrowaną, a jeszcze inni kurierem

W opcjach aukcji zaznaczono możliwość wysyłki do wszystkich krajów UE w jednakowej cenie 14,99 EUR

dlatego, że tu się podaje jednakową kwotę (tzw. zryczałtowaną)

Kupuj i płać via paypal, jeśli nie otrzsymasz przesyłki powiedzmy w ciągu 10 dni otwierasz spór i po sprawie.
na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 2 z 2
ostatnia odpowiedź