12-12-2010 16:03
Witam,
Proszę o poradę: chciałbym kupić auto w U.K. Wypatrzyłem sobie aukcję słabo wystawioną, z małym zainteresowaniem... Pewnie się nisko skończy ale mam sporo wątpliwości: gość nie przewiduje obejrzenia auta przed końcem aukcji, nie ma możliwości zapłaty przy odbiorze, jedynie przelew na konto( bez prowizji) lub PayPal( trzeba doliczyć 3.5% do ceny końcowej).
PŁATNOŚĆ DO 24H PO ZAKOŃCZENIU AUKCJI.
Odbiór do 24h po zakończeniu aukcji.
Gość ma wystawionych chyba z 15 samochodów, jednak ma tylko 3 komentarze dot. sprzedanych aut( zresztą pozytywne ale to można sobie samemu zrobić). Ogólnie ma 55* ale większość kupował...
Czy wygranie aukcji i wpłata PayPalem jest bezpieczna? Jeśli będzie chciał mnie wyrolować to jakie ma na to szanse?
Z góry dziekuję za pomoc!!!
13-12-2010 04:02
Slusznie masz watpliwosci i sluchaj intuicji.
Moze wyrolowac i ma na to szanse.
Paypal odda ci tylo tyle ile znajdzie na jego koncie a moze to byc zero.
Dochodzenie swoich praw bedzie kosztowne, dlugotrwale i z watpliwymi wynikami szczegolnie jesli obie strony mieszkaja w innych krajach.
Kupuj u sprzedawcow z conajmniej kilkutysiecznym dorobkiem w sprzedazy samochodow ktorzy oferuja odbior osobisty a takze obejrzenie samochodu przed kupnem.
10-01-2011 13:10
witam
Ja mam to samo.wystawilem samochod na autotrader i zaraz pojawily sie maile z checia zakupu o tresci:Thanks For Getting back to me ...I am buying this item for my son andi am at sea at the moment as i am a marine engineer and due to thenature of my work, phone calls making and visiting of website arerestricted but i squeezed out time to check this advert and send youan email regarding it. I really want it to be a surprise for my son soi wont let him know anything about it until it gets delivered to him,i am sure he will be more than happy with it. I insisted on PayPalbecause i don't have access to my bank account online as i don't haveinternet banking, but i can pay from my PayPal account, as i have mybank a/c attached to it, i will need you to give me your PayPal emailaddress and the price so i can make the payments asap for it and plsif you don't have PayPal account yet, it is very easy to set up, go towww.paypal.com ; and get it set up, after you have set it up i willonly need the e-mail address you use for registration with PayPal soas to put the money through. I have a pick up agent that will come andpick it up after i have made the payment.
o podobnej tresci mialem jeszcze ze 3 takie maile ale z innym nazwiskiem i imieniem. wyczulem ze smierdzi walkiem na odleglosc i dalem sobie na luz. odp ze paypal nie wchodzi w rachube,pieniadze tylko przy odbiorze i cisza...
uwazajcie na takich przekretow!!!!