anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zakup - Wyrejestrowanie konta - Kancelaria prawna? Kwestie prawne

imp4u.pl
Użytkownik

Witam,

Udało wylicytować mi się produkt w bardzo dobrej cenie. Kwota ponad 15,000$. Jak na moje oko sprzedawca nie był z tego zadowolony że produkt został sprzedany w tej cenie bo warty jest u nas dwa razy tyle ale mniejsza o to. Następnego dnia po zakupie wyrejestrował konto z serwisu ebay i nawet nie zdazylem zaplacic za ten przedmiot. Teraz nie mam takiej mozliwosci a przez inna droge niz paypal nie zamierzam mu za nic placic. Poza tym kontakt sie urwal i nawet nie chce pieniedzy. Co ja moge w wyzej wymienionej sytuacji zrobic? Chodzi o kwestie prawne bo nie chce mu odpuscic tej aukcji. W polsce na allegro sprawa jest prosta , wysylam pozew do sadu i sad to zalatwia. Jak to wyglada w tym przypadku? Czy ebay moze mi jakos pomoc? Czy znacie jakies kancelarie lub prawnikow zajmujacych sie tkaimi sprawami? Nie ukrywam chcialbym najlepiej polaka kttory jest w stanie sie tym zajac w dobrej cenie. Chce zmusic go do wydania przedmiotu w cenie ktora wylicytowalem. Prosze o pomoc.

Wiadomość 1 z 2
ostatnia odpowiedź
1 ODPOWIEDŹ 1

Zakup - Wyrejestrowanie konta - Kancelaria prawna? Kwestie prawne

jesli wygrales, ale nie zaplaciles to zgloszenie tego ebayowi poprzez centrum rozstrzygania lub policji (najlepiej w kraju sprzedawcy) raczej nic nie da, bo transakcja nie zostala z Twojej strony do konca zrealizowana

pozozstaje chyba jedynie porada prawna, choc sprawe pewnie komplikuje to, ze sprzedawca nie jest z polski, jak mniemam

czy po zakonczeniu aukcji, otrzymales byc moze w potwierdzeniu wygrania aukcji, jakies dane sprzedawcy? jesli tak, to przynajmniej masz na niego namiary, pod warunkiem ze wszystkie sa prawdziwe...

Wiadomość 2 z 2
ostatnia odpowiedź