anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wygrana aukcja i problem z zapłatą przez PayPal

opoltech
Użytkownik

Witam

Zabrnełem w niecodzienną sytuację i może ktoś podpowie jak wyjść z impasu.

OK. Wygrałem aukcję u francuza z zerową ilością punktów - podobnie jak i ja. Aukcja dopuszcza tylko płatność PayPal - i dobrze. Zatem podczas płacenia za wygraną aukcję na ebay zostałem przekierowany na moje konto PayPal. Dokonałem zapłaty. Problem w tym, że statu płatności to "Nieodebrana", a w szczegółach info, że nie ma zarejestrowanego konta mojego sprzedawcy. Napisałem więc do francuza, że ma problem z danymi PayPal. On z kolei odpisał, że ponownie powiązał swoje konto PayPal z ebay i abym spróbował ponownie. Moją płatność na jego rzecz z statusem "nieodebrana" mam możliwośc anulować i tak też zrobiłem. Następnie ponownie cała procedura zaplaty i dalej problem z jego kontem - niezarejestrowane....ech.

Piszę więc do francuza, że problem mam z zapłatą na jego nieistniejące konto, a on mi odpisuje, że powiąże ponownie albo mogę mu wpłacić z konto w PayPal o prawie identycznej nazwie z tym, że z kropka w członie przed małpką.

No fajnie, ale nie mogę mu bezpiecznie wpłacić tak sobie na jakieś konto...a jego konto powiązane z ebay wg PayPal nie istnieje... Napisałem ponownie, aby poprawnie powiązał istniejące konto PayPal z ebay lub aby mi wyslał z powiązane payment request.

No i kontakt mailowy się urwał...a mi zależy na kupowanym przedmiocie...wiem, ja mam zero komentarzy - on też - zwyczajnie chciałem dać nam obojgu szanse na pierwsze punkty i udaną transakcję.

Ma ktoś pomysł co dalej? Kasy nie straciłem, mam zrezygnować z zakupu? I czy to możliwe aby powiązać nieprawdziwy login w PayPal z Ebay - co niby ma właśnie miejsce?? Support PayPal stwierdził cytuję: "dziwne"...

Pozdrawiam

Wiadomość 1 z 2
ostatnia odpowiedź
1 ODPOWIEDŹ 1

Wygrana aukcja i problem z zapłatą przez PayPal

Daj sobie spokoj.

Wplac tylko na konto powiazane z Ebay jesli chcesz zaryzykowac.

Jesli wieksza suma to zrezygnuj. Oszusci potrafia zakladac jednorazowe konta...

Wiadomość 2 z 2
ostatnia odpowiedź