Towar niezgodny z opisem

Bardzo proszę o pomoc!

Jakieś 10 dni temu wylicytowałem w USA ramkę cyfrową Samsung 8" SPF-83H, a w paczce była ramka Samsunga, ale najtańszy model SPF-71E (7", pozbawiony większości funkcji). Na stronie aukcji sprzedawca zapewnił możliwość zwrotu w ciągu 7 dni na koszt kupującego. Podejrzewam, że sprzedawca nie posiada odpowiedniej ramki. Opis nie pasuje do otrzymanej przeze mnie, ale zdjęcia się zgadzają (nie pokazał na nich frontu ramki, więc nie dało się zauważyć błędu w opisie).

Nie wiem, czy od razu otworzyć spór na PayPalu, czy próbować dogadać się przez zwykłe wiadomości. Czy PayPal każe mi odesłać przedmiot kurierem, czy wystarczy list polecony (który i tak kosztuje tyle co 1/2 wartości przedmiotu)? Czy mogę uniknąć poniesienia kosztu przesyłki?

Wiadomość 1 z 3
ostatnia odpowiedź
2 ODPOW. 2

Towar niezgodny z opisem

otworz spor , eskaluj do roszczenia wkrotce i poczekaj na decyzje Paypala

Wiadomość 2 z 3
ostatnia odpowiedź

Towar niezgodny z opisem

to się zgadza, wysyłasz na własny koszt, sprzedawca odda to co zapłaciłeś paypalem, ale po co, zrób tak jak napisał ebajer_nr_1 i zaznacz przedmiot nie zgodny z opisem

Czy PayPal każe mi odesłać przedmiot kurierem, czy wystarczy list polecony (który i tak kosztuje tyle co 1/2 wartości przedmiotu)? Czy mogę uniknąć poniesienia kosztu przesyłki?

Nie, paypal nie będzie Ci kazał w ogóle odsyłać ani kurierem ani pocztą

Wiadomość 3 z 3
ostatnia odpowiedź