25-04-2011 12:54
Witam kupiłem pewien przedmiot w serwisie ebay. Po zakończeniu aukcji dostałem mejla od sprzedającego, że w opsie aukcji czy jakoś tak miał podany zły email i przez to nie da się zapłacić przez paypala.A więc wysłał mi ręcznie na moje konto paypal fakture i poprosił o zapłate za przedmiot(od serwisu ebay dostałem mejla) bym mógł zapłaci. Troche dla mnie to pogmatwane czy ktoś by mi wytłumaczył o co chodzi nie chce zostać zrobionym w konia, przesyłka pójdzie z Tajlandi .Jeżeli zajdzie taka potrzeba moge wkliec treść mejla otrzymanego od tego gościa.Zalezy mi tez na tym zeby byc obietym "ochrona kupujacych"
Pozdrawiam
25-04-2011 23:24
Bedziesz objety ochrona kupujacego.
Zaplac z konta Paypal tzn. wystukaj w okienku przegladarki www.paypal.pl i sie zaloguj.
Nie klikaj na linki w email
08-05-2011 15:08
Sprzedający jednak okazał się oszustem po wysłaniu płatności za wygraną aukcje do dziś nie dostałem mejla z odpowiedziami na moje pytania, oszukał jeszcze pare innych osób, bo dziś zobaczyłem, że dostał negatywy za aukcje, które prowadził rownolegle z tą w której ja uczestniczyłem . Czy oprócz wstrzęcia sporu na paypal moge coś zrobic? Czy to juz wszystko i pozostaje mi czekać?
09-05-2011 22:34
Czy jesteś pewien że to ten sprzedawca wysłał ci fakture a nie jakiś oszust?
10-05-2011 17:46
Tak, ale na 100% nie moge tego stwierdzić
10-05-2011 18:00
Właśnie sprawdzając konto , zauważyłem, że nie mam tego przedmiotu już na liście kupionych wie ktoś o co chodzi?
13-05-2011 14:36
Odszukaj na papalu tą płatnośc i tam powinien byc aktywny niebieski link i jak na niego klikniesz to zobaczysz za co zapłaciłeś
13-05-2011 14:40
szczegóły
14-05-2011 01:38
ja kiedyś spotkałam sie jednorazowo z sytuacją gdy sprzedawca(sklep) miał niezarejestrowane konto PayPal pod mejlem powiązanym w fakturze która dostałam na email.
Zawsze płacę przez fakture lub konto PayPal i mam status "odebrano" na historii konta PP
w tej sytuacji status był "nieodebrano/ niezarejestrowany uzytkownik .......@...de"
poinformował że musze cała kwote czyli koło 40euro wysłać jako "wyslij peniądze krewni/znajomi" na innego majla (i w tej konkretnej sytuacji ochrona niedziała bo równowartość za aukcje nie jest płatnością za aukcje...)
na całe szczeście towar dotarł...