Prośba o pomoc

Witam serdecznie. Z góry przepraszam że zaśmiecam przestrzeń wirtualną ale niestety sama sobie nie poradze;/. Otóż po raz pierwszy otworzyłam konto na ebayu i wygrałam licytacje przedmiotu z Anglii. Nie przelewałam przez paypal, bo stwierdziłam ze nie oplaca mi sie na ten jeden raz. Przelałam pieniążki kartą kredytową Visa, wiec wyświetliło mi się jako bym płaciła przez paypal. Wszystko było w porządku, jednak po otrzymaniu przelewu, sprzedawca nie oddzywał się do mnie w ogóle. w tamtą srode mijał termin dostawy 2 tyg, wtedy napisal pierwszy raz ze wyslal przesylke ale ją zwrócili i wyśle jeszcze raz. I napisałam do niego prośbę by ten wysłał mi skan dowodu wysyłki albo numer paczki. Oczywiście od tamtej pory nic:(. Codzień jak głupia wyczekuje kogoś z przesyłką ale wiem że to są kpiny po prostu. Dzis, po 3 tyg postanowiłam wnieść skarge i ubiegać się o zwrot pieniedzy tj 50 funtów. Cała strona jest po angielsku, troche juz mnie to przytłacza:(. Kliknelam ze nie otrztymalam przesylki, ale wyswietliło mi się że opcja jest niedostępna (bo termin byl do zeszlej środy). automatycznie przniosło mnie to do konta paypal. a że płaciłam kartą męża a tam należało wpisać nazwisko jak na karcie, to wypełniłam luki na męża, także konto ebay jest na mnie, a paypal już nie (różnica w imieniu, i w nazwisku wski/wska, reszta adresy email i zwykły jest ten sam). I nie wiem czy tu nie popelnilam gafy:(. Zalogowałam sie na paypal a tam czysto, nic nie ma. Myslalam ze automatycznie mi transakcje dokleją do paypal, ale nie:(. I gdy klikam w paypal ze nie otrzymalam przedmiotu i wpisuje nr transakcji to wyskakuje mi ze błąd. I właśnie nie wiem czemu błąd, bład bo nie mam tej transakcji podczepionej do paypal czy błąd bo (niestety ale przeslalam sprzedającemu numer transakcji nie wiem czemu). Wyczytalam gdzies ze musze połączyc paypal z ebayem, więc to zrobiłam, weszłam na konto ebay, i tam połączyłam. I niestety dalej nic:(. Nie wiem po prostu jak wnieść zażalenie, nie wiem gdzie kliknąć w ebayu, bo przecież wg paypala nie mam zadnej transakcji. A może musze zsweryfikować konto? Czyli wpisac te wszystkie dane z karty kredytowej? Nie wiem sama, siedze nad tym juz kilka godzin i becze z bezradności bo już nie mam na to siły. Facet ewidentnie mnie olał. Pomyslał ze zarobi sobie na głupim polaczku:(. Na dodatek koleś ma same plusy w komentarzach, co prawda tylko 13 no ale. I młody tez nie jest bo 1985 rocznik, więc nie wiem o co chodzi:(. Błagam pomóżcie mi, bardziej zalezy mi na przesylce niz na kasie, ale nie chce zostac i bez pieniedzy i bez przesylki. Pozdrawiam i proszę o odpowiedz:(

Wiadomość 1 z 2
ostatnia odpowiedź
1 ODPOWIEDŹ 1

Odp.: Prośba o pomoc

nosimlock
Użytkownik

. Wyczytalam gdzies ze musze połączyc paypal z ebayem, więc to zrobiłam, weszłam na konto ebay, i tam połączyłam. I niestety dalej nic

Na tak, ale to trzeba było zrobić przed transakcją a nie po.

Otwarłaś już spór?

http://resolutioncenter.ebay.pl/

Wiadomość 2 z 2
ostatnia odpowiedź