Potrzebuję pomocy z zakupem na ebay
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
26-11-2009 00:37
Witam 🙂
pisze z takim zapytaniem :
1) od wczoraj mam konto na ebay i chciała bym zrobic zakupy z hong kongu ( żele do paznokci ozdoby itp) tylko boje się o cene przesyłki ponieważ na 1 aukcji wychodzi kilka złotych a na innych nawet 60 zł . czy może orientujecie się w cenach za przesyłki. podaje nazwe użytkownika butterflybeauty168
Są to licytace i bardziej się opłaca wylicytować niż zakupić na kup teraz. Proszę o pomoc. Bo od wczoraj szukałam wszystkich informacji na google i nic ciekawego nie pisało ;/ bardzo proszę o szybką odpowiedź na moj mail myszkaa89_89@o2.pl odpisujcie na maila 🙂
2) o co chodzi z ta karta płatnicza?
3) dzwoniłam do banku BZWBK i do Chin przelew kosztuje 61 zł . duzo ;/ a jak zrobic aby taniej bylo?
chce kupić żele uv tylko dla siebie nie na sprzedaż ale w większej ilości bo tak to się nie opłaca
Dziękuję i pozdrawiam
pisze z takim zapytaniem :
1) od wczoraj mam konto na ebay i chciała bym zrobic zakupy z hong kongu ( żele do paznokci ozdoby itp) tylko boje się o cene przesyłki ponieważ na 1 aukcji wychodzi kilka złotych a na innych nawet 60 zł . czy może orientujecie się w cenach za przesyłki. podaje nazwe użytkownika butterflybeauty168
Są to licytace i bardziej się opłaca wylicytować niż zakupić na kup teraz. Proszę o pomoc. Bo od wczoraj szukałam wszystkich informacji na google i nic ciekawego nie pisało ;/ bardzo proszę o szybką odpowiedź na moj mail myszkaa89_89@o2.pl odpisujcie na maila 🙂
2) o co chodzi z ta karta płatnicza?
3) dzwoniłam do banku BZWBK i do Chin przelew kosztuje 61 zł . duzo ;/ a jak zrobic aby taniej bylo?
chce kupić żele uv tylko dla siebie nie na sprzedaż ale w większej ilości bo tak to się nie opłaca
Dziękuję i pozdrawiam
Wiadomość 1 z 2
1 ODPOWIEDŹ 1
Potrzebuję pomocy z zakupem na ebay
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
26-11-2009 02:01
1. podaj link do aukcji to powiemy co o tym sadzimy.
Kazdy sprzedawca ustala ceny za wysylke indywidualnie wg. swojgo uznania. Zanom zlozysz oferte zaptyaj sprzedawce ile wyniesie koszt wysylki za jedna i czy stosuje znizki jesli wygrasz kilka aukcji. Zaznacz ze do Polski i z numerem do sledzenia.
Sa takie sytuacje:
1. niska cena na aukcji ale wysoka stawka za wysylke
2. wysoka cena na aukcji i wysoka stawka za wysylke
3. Cena za wysylke = ilosc aukcji x stawka za wysylke
4. czasami za nastepne aukcje jest znizka ale z Chin raczej to nie.
2.trzeba podac karte platnicza na Ebay i na Paypal w celu weryfikacji wieku itp.
3. Płac Paypalem (gratis dla placacego)
Paypal oferuje “PayPal Buyer Protection” o ktorym mozna poczytac tutaj:
http://pages.ebay.pl/help/buy/paypal-buyer-protection.html
Paypal nalezy do jednej z najbezpieczniejszych metod zaplaty na Internecie.
Jest szczegolnie bezpieczny jesli chodzi o aukcje Ebay ale nalezy zwrocic uwage czy sprzedawca oferuje gwarancje “Paypal Buyer Protection”.
Ochrona Paypala dla kupujacych jest sygnalizowana poprzez obecnosc tarczy przy tytule aukcji w liscie wynikow poszukiwan a takze na stronie aukcyjnej pod cena.
Przeszukiwanie Ebay z wlaczona opcja (wyszukiwanie zaawansowane):
”Przedmioty z opcją płatności PayPal “ lub po angielsku “ITEMS LISTED WITH PAYPAL” pomaga w spotkaniu sprzedawcow ktorzy zapewniaja maksimum bezpieczenstwa kupujacemu.
Kazdy sprzedawca ustala ceny za wysylke indywidualnie wg. swojgo uznania. Zanom zlozysz oferte zaptyaj sprzedawce ile wyniesie koszt wysylki za jedna i czy stosuje znizki jesli wygrasz kilka aukcji. Zaznacz ze do Polski i z numerem do sledzenia.
Sa takie sytuacje:
1. niska cena na aukcji ale wysoka stawka za wysylke
2. wysoka cena na aukcji i wysoka stawka za wysylke
3. Cena za wysylke = ilosc aukcji x stawka za wysylke
4. czasami za nastepne aukcje jest znizka ale z Chin raczej to nie.
2.trzeba podac karte platnicza na Ebay i na Paypal w celu weryfikacji wieku itp.
3. Płac Paypalem (gratis dla placacego)
Paypal oferuje “PayPal Buyer Protection” o ktorym mozna poczytac tutaj:
http://pages.ebay.pl/help/buy/paypal-buyer-protection.html
Paypal nalezy do jednej z najbezpieczniejszych metod zaplaty na Internecie.
Jest szczegolnie bezpieczny jesli chodzi o aukcje Ebay ale nalezy zwrocic uwage czy sprzedawca oferuje gwarancje “Paypal Buyer Protection”.
Ochrona Paypala dla kupujacych jest sygnalizowana poprzez obecnosc tarczy przy tytule aukcji w liscie wynikow poszukiwan a takze na stronie aukcyjnej pod cena.
Przeszukiwanie Ebay z wlaczona opcja (wyszukiwanie zaawansowane):
”Przedmioty z opcją płatności PayPal “ lub po angielsku “ITEMS LISTED WITH PAYPAL” pomaga w spotkaniu sprzedawcow ktorzy zapewniaja maksimum bezpieczenstwa kupujacemu.
Wiadomość 2 z 2