15-01-2015 19:20
Kupiłem telefon komórkowy z Sigapuru (u polskiego przedstawiciele z którym mam kontakt)
telefon kosztował 509 z wysyłką
na stornie z śledzeniem paczki zobaczyłem że paczka została zatrzymana przez urząd celny w warszawie.
wedle poleceń sprzedawcy wysłałem im następującą wiadomość email w odpowiedzie na zawiadomienie listowe :
Witam
W odpowiedzi na otrzymane zawiadomienie o przesyłce nr (RF-nr pana paczki), pozycja księgi magazynowej (np.9133/L - panski nr bedzie w liscie) . Oswiadczam ze przedmiot znajdujacy sie w paczce otrzymuje bezplatnie, gdyz jest to prezent, w paczce znajduje sie jeden telefon komorkowy na moj wlasny uzytek, w zwiazku z tym paragonu nie posiadam, wartosc przedmiotuwynosi około 40euro
Moje dane:( z dowodu osobistego)
Imie i nazwisko
adres zamieszkania
Seria i nr dowodu osobistego:
Nr pesel:
czego jeszcze mam się spodziewać? czy odpiszą mi ?
15-01-2015 19:30
telefon oczywiście nie jest oryginalny. marka samsung (wszystkie napisą są. Wygląda kropka w kropkę jak oryginał. pudeko też )
17-01-2015 00:08
Nie zarekwirowali tylko zatrzymali w celu naliczenia ewentualnych oplat granicznych (clo + VAT). Jesli ci uwierza i beda w dobrym humorze to zaplacisz od $40, inaczej ustala rynkowa wartosc (maja Internet i bardzo szybko cene ustala) i od tej ceny nalicza oplaty.