21-02-2012 16:34
Witam
Licytuję lampę do motocykla
Kontaktuje się ze sprzedającym od 3 dni czy wyśle mi paczkę do Polski czy muszę znaleźć jakiegoś pośrednika w niemczech, który mi to odbierze i prześle dalej, pieniądze oczywiście wpłace sprzedającemu na konto co też napisałem.
Niestety nie mam żadnej odpowiedzi, są 2 opcje; albo sprzedający mnie unika albo nie loguje się na ebayu i nie czyta maili z jakiegos powodu.
Moje pytanie brzmi: ile czasu ma sprzedający na kontakt po wygraniu przezemnie auckji? Bo jeśli jest to nieograniczony czas a sprzedający gdzieś wyjechał to będe czekał na paczkę do lata...
22-02-2012 03:11
Wysyla tylko do Niemiec to daj sobie spokoj chyba ze znasz kogos w Niemczech i zalicytuje za ciebie.
23-02-2012 21:26
Sprawa załatwiona pozytywnie.
Wygrałem aukcję, wpłaciłem pieniądze na konto i lampa będzie wysłana do mojego znajomego w Berlinie, który przy okazji mi to przywiezie.
PS. ale niemcy są uparci... chciałem dopłacić normalnie za wysyłke do polski ale ciągle nie i nie, ehhh...
24-02-2012 19:22
bo Niemcy chętnie płacą paypalem, nie lubią go przyjmować, bo się płaci dość wysokie prowizje, ja tam nie wyobrażam sobie sprzedaży bez paypala i nie przeskadza mi wcale, że paypal "zabiera" mi miesięcznie około 200-300 ojro 🙂