10-09-2012 13:28
witam,
chcę zakupić noktowizor w USA, ale niestety w przypadku próby licytacji, wyświetla się informacja:
Thank you for choosing to bid on or buy this item.
International buyers are restricted from the purchase of military items on eBay.com.
This item may be regulated by Part 121 of the International Traffic in Arms Regulations (ITAR).
Only U.S. citizens or permanent residents of the U.S. may bid or buy this item. Therefore your bid has not been accepted.
Please click here to read our military items policy.
- tylko obywatele USA i rezydenci mogą go kupić.
Czy da się coś z tym zrobić? Co ciekawe po zmianie adresu na amerykański również nie mogę zalicytować.
(zdaje sobie sprawę, że generacja 3 nie jest w ogóle prawnie eksportowana przez USA, ale ja wybrałem noktowizor gen2, który mogę naprzykład kupić w sklepie internetowym bez problemu)
11-09-2012 04:38
Adres nie zmienia sytuacji poniewaz Ebay rozpoznaje kraj rejestracji. Musiabys miec konto zalozone w USA.
Pozostaje poprosic kogos w USA o posrednictwo.
12-09-2012 23:39
Jeszcze IP musisz zmienić żeby łyknął taki wałek. Ale jeśli uda Ci się zalicytować to koleś Ci jej ze stanów nie przyśle skoro zastrzegł to w opisie, więc po co się pchać i robić kłopotów?
Tylko USA to znaczy USA. Nie bądź rodowitym POLAKIEM, który próbuje obchodzić ostrzeżenia, bo możesz nie udźwignąć konsekwencji...