11-09-2011 11:41
Ten temat będzie szybki do zamknięcia podejrzewam.
Zakupiłam przedmiot i został on wysłany z Anglii z numerem do trackingu: RJ5700392**GB
Na track.royalmail pisze "Your item, posted on 06/09/11 with reference RJ5700392**GB has been passed to the overseas postal service for delivery in POLAND."
Rozumiem przez to, że paczka już jest w Polsce i przestał działać ich system trackingu więc muszę namierzyc ją już w kraju. Problem w tym, że zwiedziłam chyba wszystkie możliwe firmy i nic. Wklepuję kod i albo pisze, że kod niepoprawny albo że takowej przesyłki nie ma.
Czym ta przesyłka może iść i ile jeszcze trzeba czekać? Ostatnio robiłam zakupy i farby dotarły z UK po 3 dniach i mogłam ją śledzić (a wysyłka była taka sama).
Nie chodzi mi o to, że długo czekam bo to nie robi dużej różnicy ale chciałabym wiedzieć co się dzieje z ta paczką w naszym cudownym kraju gdzie lubią takie rzeczy znikać.
Dzięki za pomoc.
11-09-2011 22:36
ta przesyła została wysłaną pocztą i w swoim urzędzie pocztowym jej szukaj
sprawdź na śledzeniu poczty http://sledzenie.poczta-polska.pl/ lub zadzwoń do działu reklamacji poczty przesyłek zagranicznych i miła pani Ci prawdę powie na temat tej przesyłki 2255481196
Twoja przesyłka zostałą 6 września wysłana za granicę
najdalej jutro będzie
11-09-2011 23:03
Niestety "
Brak przesyłki o podanym identyfikatorze"
Ta paczka ogólnie nie istnieje w żadnej wyszukiwarce firm które znalazłam. Kombinowałam że może bez literek, to tak to siak.
Nie ma jej.
Jak nie dojdzie w tym tygodniu zacznę się martwić bo Poczta polska nie raz załatwiła mi przesyłkę...
09-06-2015 23:50
wiem ze temat stary..ale trafiłem własnie na niego gdyż mam podobny problem, a mianowicie expresowa paczka z angli do polski trafiła 5 dni temu i nic..nie widać jej ani nie słychać.
ze sprawdzaniem tez to nie jest do konca ze poczta polska się tym zajmuje. kiedyś dostałem paczkę wysłaną usługa parcelforce i ku mojemu zdziwieniu, kiedy mnie nie zastali w domu..paczka byla do odebrania w jakimś sklepie z gaciami. listy z angli i paczuszki z chin lądują na poczcie, która jest praktycznie obok tego sklepu z gaciami, a parcelforce ląduje u nich...czyli wychodzi na to ze to jakiś chyba mniej znany kurier zajmuje się dostarczaniem paczek.
tyle z moich spostrzeżeń
11-06-2015 00:17
R-ki z Angli dostarcza od 3lat GLS polska
https://gls-group.eu/PL/pl/sledzenie-paczek