Jak można namierzyć gdzie jest przesyłka bo już nerwowo nie wyrabiam.
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
13-03-2010 21:13
Witam
Ostatnio skusiłem się na zakup na e-bayu z zagranicy. Pierwszy raz i zapewne ostatni. Pomijając fakt , że wręcz wyżebrałem wysłanie towaru po ponad miesiącu od wpłaty kasy po wysłaniu ponaglających maili i czytaniu pięknych odpowiedzi jakie to wysyłający ma straszne problemy z pogodą, która uniemożliwia mu wysłanie i inne tego typu tłumaczenia. Sprzedający gwoli ścisłości ma 100% pozytywów??? zanim nie wygrałem aukcji korespondencja z nim była sprawna i sprawiał wrażenie kompetentnego. Ale do rzeczy, podobno wygrany przedmiot został wysłany, USPS'em Priority International. Mam numer do śledzenia przesyłki, który od 9 marca 2010 pokazuje "Acceptance FISHKILL NY 12524 03/09/10 5:38pm" i dalej nie wiadomo co z tą paczka się dzieje.
Dzwoniłem już od dwóch dni do Wa-wy na pocztę bo wyczytałem tu na forum żeby tam szukać paczek z USA. Odpowiedzi jakie uzyskałem są skrajnie różne. Na listownych dowiedziałem się ze paczka zawitała do kraju 10 marca o 17.00 i żebym zadzwonil do paczkowego dla dalszych nformacji. Na paczkowym nic nie wiedza, dodatkowo pocieszyli mnie, że ta paczka to ekonomiczna i mogę sobie pomarzyć o tym że będę wiedział co się z nią dzieje!!!! (jakaś kpina). Docelowo paczka ma dojść do Gdańska. Na pocztexie po wpisaniu nr. tracking'owego nic, brak informacji. Sprzedający zapewniał mnie, że wyśle paczkę tak, że będzie ubezpieczona i będę mógł ja śledzić on-line, kolejna bzdura jak się okazuje jaką od niego usłyszałem. Czy ktoś mi może poradzić jak można się dobrać do informacji gdzie to może być? Najgorsze, to droga gitara i chciałbym już opłacić te wszystkie zakichane cła i vaty i odebrać ten towar. Po tym jakie opinie można wyczytać na temat Poczty Polskiej to żałuję, że się zdecydowałem na ten zakup. Szkoda nerwów po prostu.
Ostatnio skusiłem się na zakup na e-bayu z zagranicy. Pierwszy raz i zapewne ostatni. Pomijając fakt , że wręcz wyżebrałem wysłanie towaru po ponad miesiącu od wpłaty kasy po wysłaniu ponaglających maili i czytaniu pięknych odpowiedzi jakie to wysyłający ma straszne problemy z pogodą, która uniemożliwia mu wysłanie i inne tego typu tłumaczenia. Sprzedający gwoli ścisłości ma 100% pozytywów??? zanim nie wygrałem aukcji korespondencja z nim była sprawna i sprawiał wrażenie kompetentnego. Ale do rzeczy, podobno wygrany przedmiot został wysłany, USPS'em Priority International. Mam numer do śledzenia przesyłki, który od 9 marca 2010 pokazuje "Acceptance FISHKILL NY 12524 03/09/10 5:38pm" i dalej nie wiadomo co z tą paczka się dzieje.
Dzwoniłem już od dwóch dni do Wa-wy na pocztę bo wyczytałem tu na forum żeby tam szukać paczek z USA. Odpowiedzi jakie uzyskałem są skrajnie różne. Na listownych dowiedziałem się ze paczka zawitała do kraju 10 marca o 17.00 i żebym zadzwonil do paczkowego dla dalszych nformacji. Na paczkowym nic nie wiedza, dodatkowo pocieszyli mnie, że ta paczka to ekonomiczna i mogę sobie pomarzyć o tym że będę wiedział co się z nią dzieje!!!! (jakaś kpina). Docelowo paczka ma dojść do Gdańska. Na pocztexie po wpisaniu nr. tracking'owego nic, brak informacji. Sprzedający zapewniał mnie, że wyśle paczkę tak, że będzie ubezpieczona i będę mógł ja śledzić on-line, kolejna bzdura jak się okazuje jaką od niego usłyszałem. Czy ktoś mi może poradzić jak można się dobrać do informacji gdzie to może być? Najgorsze, to droga gitara i chciałbym już opłacić te wszystkie zakichane cła i vaty i odebrać ten towar. Po tym jakie opinie można wyczytać na temat Poczty Polskiej to żałuję, że się zdecydowałem na ten zakup. Szkoda nerwów po prostu.
Wiadomość 1 z 5
4 ODPOW. 4
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
13-03-2010 21:33
Paczka pewnie leży w urzędzie celnym w Warszawie, bo jak widzę cena to grubo ponad 1000$ Ale bardzo możliwe, że jeszcze nie doszła do Polski, z USA idą co najmniej 7 dni.
Wiadomość 2 z 5
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
13-03-2010 23:26
co do wyszukiwarki pocztexu to niestety testują nową wyszukiwarkę i ta jest niestety do doopy, bo nic nie rejestruje.
masz i zapisz sobie na przyszłość te numery one dotyczą tylko zagranicy
225481196 - sekcja reklamacji
225481356 - sortownia w Wa-wie
w pierwszej kolejności spróbuj na ten drugi, możesz dzwonić 24 godziny na dobę, oprócz niedzieli
masz i zapisz sobie na przyszłość te numery one dotyczą tylko zagranicy
225481196 - sekcja reklamacji
225481356 - sortownia w Wa-wie
w pierwszej kolejności spróbuj na ten drugi, możesz dzwonić 24 godziny na dobę, oprócz niedzieli
na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 3 z 5
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
13-03-2010 23:36
Pomijając fakt , że wręcz wyżebrałem wysłanie towaru
Otwarty spór można zawsze zamknąc.....
Otwarty spór można zawsze zamknąc.....
Wiadomość 4 z 5
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
16-04-2010 22:55
Jest to temat bardzo przykry , gdyż paczki ekonomiczne mają jakąś dziwną tendencję do znikania i to już na terenie Polski . Znalezienie takiej paczki jest nie możliwe. Wszyscy nic nie wiedzą i o cierpliwość proszą . Wysyłałam przesyłki z Anglii i niestety nie dotarły . Pieniądze za towar musiałam zwrócić i ni towaru ni pieniędzy !!!!
Marny biznes ! NIE WYSYŁAĆ i NIE KUPOWAĆ NIC PRZESYŁKĄ EKONOMICZNĄ !!!! SZKODA ZDROWIA KUPUJĄCYCH I SPRZEDAJĄCYCH.
Marny biznes ! NIE WYSYŁAĆ i NIE KUPOWAĆ NIC PRZESYŁKĄ EKONOMICZNĄ !!!! SZKODA ZDROWIA KUPUJĄCYCH I SPRZEDAJĄCYCH.
Wiadomość 5 z 5