12-11-2024 23:16
Witam, mam do was pytanie. Zakupiłem w USA wg opisu dwa niezależne zestawy, jednak wg opisu w komplecie. Ważnym faktem jest to, że sprzedający najprawdopodobniej pomylił się przy wystawianiu i ten komplet wystawił za cenę jednego zestawu(Obecnie w ofercie widnieje już cena x 2). W dniu dzisiejszym otrzymałem przesyłkę wysłaną przez eBay International Shipping, jednak w przesyłce znajduje się tylko jeden zestaw a nie komplet. Z tego co widzę w trackingu widnieje status "Ten przedmiot został wysłany do naszego centrum w więcej niż jednym pudełku." , jednak z centrum międzynarodowego otrzymałem tak jak wspomniałem jeden zestaw.
Chciałbym się dowiedzieć, co sądzicie o w/w sytuacji. Wiem, że mogą zdarzyć się pomyłki przy cenie, ale czy w tej sytuacji, jeżeli sprzedający faktycznie pomylił się przy wystawianiu oferty, to zanim np. wyśle tylko część zamówienia, powinien mnie o tym fakcie powiadomić. Chyba, że nastąpiła jakaś pomyłka w centrum międzynarodowym i nie dołączono reszty zamówienia(co raczej mało prawdopodobne)? Chciałbym się od was dowiedzieć, co sądzicie o tej sytuacji i czy warto się kontaktować w tej sprawie ze sprzedającym.
13-11-2024 14:53
Pierwszym krokiem to kontakt że sprzedawcą a następny otwarcie sporu że przedmiot niezgodny z opisem. Nie wybieraj opcji że “nie otrzymany “ bo otrzymałeś i to tylko widzi ebay i na tej podstawie nie przyzna ci zwrotu.
13-11-2024 23:14
Po kontakcie okazało się, że przesyłka została wysłana w 2 częściach(Druga część została wysłana po paru dniach). W panelu ebay przy szczegółach wysyłki faktycznie jest widoczna informacja o 2 przesyłkach, jednak numer drugiej przesyłki otrzymałem dopiero po skontaktowaniu się ze sprzedającym, który także w tej sprawie pisał do ebaya (z tego co widać po numerze USPS przesyłka od 3 dni utknęła gdzieś na trasie do Centrum logistycznego ebay Glendale IL. Czyli na razie pozostaje czekanie.
15-11-2024 16:22
1. Można czekać
2. Jaka forma płatności ?
Najlepiej płacić via PayPal a i PayPal kartą kred. dlaczego ?
Jak nie otrzymamy przesyłki to zwracamy się do paypal o zwrot kasy a jak by ci fikali to do operatora karty kredytowej z taz chargeback (obciążenie zwrotne) w takim przypadku mamy prawie 100 zwrotu kasy.
Oczywiście jeśli przesyłka nie dotrze, a tu trzeba liczyć 3-4 tygodni, i jeśli po tym okresie nic piszemy do jednych i jak nie zadziała to do banku.
22-11-2024 21:32
Płaciłem PayPalem.
Dzisiaj spojrzałem w panel szczegółowy zamówienia/wysyłki i pojawił się nowy status Krok 5 wcześniej niewidoczny z 18 listopada(Dotyczy to drugiej przesyłki wg trackingu USPS niby w ogóle nie dotarła do centrum międzynarodowego na ostatniej prostej, pierwsza część zamówienia przyszła bez problemu GLS).
Carrier refused to ship item forward. Czytałem, że ten status oznacza odrzucenie wysyłki przedmiotu do kupującego i często stosowany jest przez ebay, jeżeli wierząc innym znalezionym informacjom w przypadku, gdy w centrum wysyłkowym stwierdzą, że przedmiot ma większą wartość i powinien zostać sprzedany za większą cenę. Wtedy niby ebay przejmuje na siebie taką przesyłkę i oddaje pieniądze kupującemu. Czyli z tego co wyczytałem, teraz zostaje tylko kontakt z ebay w ej sprawie, już nie fatygując do tego sprzedawcy.