Baterie z Hong Kongu

viruspl91
Użytkownik
Witam, kupiłem sobie 3 baterie od tego samego sprzedawcy (1 inna bateria) z Hong Kongu. Wszystko było happy dopóki nie zacząłem czytać o jakiś cłach, vatach itp. Koszt tych baterii to 22$. Przesyłka darmowa. Czy od tej kwoty będę coś płacił ? Są jakieś sposoby na ominięcie tych wszystkich dodatkowych opłat ?
Wiadomość 1 z 7
ostatnia odpowiedź
6 ODPOW. 6

Baterie z Hong Kongu

ale wiesz o tym, że mogą to być podróby, większość azjatów, którzy sprzedają na ebay mają albo podróby, albo towar złej jakości.

Jeśli sprzedawca wypełni poprawnie deklarację celną CN-22 lub CN-23 nie powinnieś nic zapłacić
na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 2 z 7
ostatnia odpowiedź

Baterie z Hong Kongu

tak mi się wydaje....
poczekaj jeszcze, może stamps222 w tej sprawie się wypowie
na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 3 z 7
ostatnia odpowiedź

Baterie z Hong Kongu

viruspl91
Użytkownik
Dzwoniłem do izby celnej i mi powiedzieli że przesyłki do 150 Euro są zwolnione z cła i vatu
Wiadomość 4 z 7
ostatnia odpowiedź

Baterie z Hong Kongu

adas_uki
Użytkownik
Witam
pisze z takim zapytaniem : od wczoraj mam konto na ebay i chciała bym zrobic zakupy z hong kongu ( żele do paznokci ozdoby itp) tylko boje się o cene przesyłki ponieważ na 1 aukcji wychodzi kilka złotych a na innych nawet 60 zł . czy może orientujecie się w cenach za przesyłki. podaje nazwe użytkownika butterflybeauty168
Są to licytace i bardziej się opłaca wylicytować niż zakupić na kup teraz. Proszę o pomoc. Bo od wczoraj szukałam wszystkich informacji na google i nic ciekawego nie pisało ;/Pozdrawiam Magda i bardzo proszę o szybką odpowiedź na maila myszkaa89_89@o2.pl
Wiadomość 5 z 7
ostatnia odpowiedź

Baterie z Hong Kongu

podaj link do aukcji to powiemy co o tym sadzimy.
Kazdy sprzedawca ustala ceny za wysylke indywidualnie wg. swojgo uznania. Zanom zlozysz oferte zaptyaj sprzedawce ile wyniesie koszt wysylki za jedna i czy stosuje znizki jesli wygrasz kilka aukcji. Zaznacz ze do Polski i z numerem do sledzenia.

Sa takie sytuacje:
1. niska cena na aukcji ale wysoka stawka za wysylke
2. wysoka cena na aukcji i wysoka stawka za wysylke
3. Cena za wysylke = ilosc aukcji x stawka za wysylke
4. czasami za nastepne aukcje jest znizka ale z Chin raczej to nie.
Wiadomość 6 z 7
ostatnia odpowiedź

Baterie z Hong Kongu

Przepraszam, powyzsza odpowiedz podpiela sie w niewlasciwym watku

Cła ani podatku nie mozna legalnie ominac. Mozna, co najwyzej miec nadzieje ze przesylka przeslizgnie sie przez granice niezauwazona lub celnicy uznaja ze jest to podarunek i nie w celach i ilosciach handlowych.

Zwykle przesylki podarunkow w ilosciach nie wskazujacych na handlowe przeznaczenie i o wartosci nie zanizonej drastycznie przechodza bez szwanku przez granice.

Watek na Ebay:
http://answercenter.ebay.pl/thread.jspa?messageID=1000008526
Wiadomość 7 z 7
ostatnia odpowiedź