anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

prośba o pomoc - zostałam oszukana

Wygrałam licytacje nail printer nowa warta £ 900 , licytacja dla mnie pomyślna £ 101 ,od razu zaplacilam pay pal. Na następny dzień sprzedający zaznaczył za wysłał drukarkę . Po trzech dniach gdy do mnie nie dotarła zapytałam co sie dzieje , odpisał ze wysłał i musi to sprawdzić . Od samego początku przypuszczałem ze nie chce mi jej wysłać bo za niska cena za nią była. Poprosiłam żeby mi wysłał numer nadania paczki oczywiście tego nie zrobił , napisał ze paczka zaginęła i anulował moja transakcje i kazał mi potwierdzić odbiór pieniędzy w pay pal. Napisałam do niego ze nie chce pieniędzy tylko drukarkę . Pieniędzy z pay pal jeszcze nie potwierdzilam .
Co mam robić ? Dodam jeszcze ze nie było ceny minimalnej. Prosze o pomoc co mam zrobic żeby sprzedający wywiązał sie z umowy .
Wiadomość 1 z 8
ostatnia odpowiedź
7 ODPOW. 7

Nie zmusisz go zeby sprzedal.

Odbierz pieniadze i wystaw mu negatywna.

Wiadomość 2 z 8
ostatnia odpowiedź

Ale jak to jest , przecież automatycznie wiąże nas umowa z ktorej ja sie wywiazalam a sprzedający nie . Ebey nic z tym nie zrobi ?
Wiadomość 3 z 8
ostatnia odpowiedź

o procesie anulowania transakcji poczytaj tu http://pages.ebay.pl/help/sell/cancel-transaction-process.html

ebay daje ci narzedzia typu mozliwosc otwarcia sprawy o nieotrzymanie towaru, czy tez wystawienia opinii

czego oczekujesz? ze nie znajac szczegolow ebay opowie sie po czyjejs stronie?

Wiadomość 4 z 8
ostatnia odpowiedź

Dokładnie tak jak pisze wyżej . Nie zmusisz go odbierz kasę i już , to znaczy negatyw  . Ebay  plac na którym  , on ( sprzedający )  wynajmuje stoisko . 

Wiadomość 5 z 8
ostatnia odpowiedź

nic pani nie zrobi.jedynie można zglosic spór w paypal  ze nie otrzymala pani przedmiotu.później przekształcic spór w roszczenie.nastepnie paypal zbada sprawe i zwróci pieniadze.

Wiadomość 6 z 8
ostatnia odpowiedź

nie zakładam nowego tematu bo mój problem również dotyczy oszustwa. Kupiłam telefon przez e-bay'a poprzez Kup teraz. Cena nie wzbudziła moich podejrzeń bo nie odbiegała od ceny jakie można znaleźć na innych aukcjach (ok 2300 zł) Dobry kontakt ze sprzedającym, odpowiadał na moje pytania, konto posiadał od jakiegoś czasu i pozytywne komentarze tez miał. Konto paypal zarejestrowane na firmę (sprawdziłam,że firma istnieje nadal i również można było znaleźć jakies pozytywne wypowiedzi na jej temat.) Kupiłam więc telefon, zapłaciłam iii od dnia wpłaty zero kontaktu ze sprzedającym. Po tygodniu pisania e-maili przez e-bay i kilkudziesięciu telefonach (oczywiście nie odebranych) założyłam roszczenie. I tu pojawia się moje pytanie. Czy mam szanse swoje pieniądze odzyskać?? Kupuję dość często przez internet i to pierwsza tego typu sytuacja. Nie będę oszukiwać,że trochę się boję bo to dużo pieniędzy. Nie spodziewałam sie takiego obrotu sprawy, sprzedający wydawał się "pewniakiem".

Wiadomość 7 z 8
ostatnia odpowiedź

Też spotkałam się z sytuacją że towar "niby zaginął" a w rzeczywistości wcale nie został wysłany, bo cena była za niska...

otwarcie sporu ma sens kiedy sprzedawca nie chce zwrócić pieniedzy, w tej sytuacji trzeba zglosić obsłudze ebay polska problem ze sprzedawcą opisać sytuacje, że sprzedawca zwrócił płatność i  wtedy "bedzie monitorowany" a jak np. wystawi towar ponownie może dostac za to "upomnienie od obsługi klienta ebay"(tak samo za sprzedaz poza aukcją)

co do Negatywa to zależy ----> jeśli sprzedawca ZWRÓCIŁ cała płatność może "poprosić o zmiane komnetarza" a ostatecznie komentarz NEGATYWNY może "zniknąć z jego karty opinii" przez "pomoc Obsługii Klienta(w jego kraju)"---> na własnej skórze sie o tym przekonłam przy zakupie głosników z UK

Wiadomość 8 z 8
ostatnia odpowiedź