jak odzyskac pieniadze?

m-w-g
Użytkownik

czesc, pisze jeszcze raz moze ktos pomoze

mam problem, wygrałam licytacje na przedmiot, zaraz po tym zaplaciłam przez paypal i nic by nie było gdyby.... paczka miala byc wysłana, ale sprzedajacy napisał mi wiadosc ze moze wysyłac paczki w okolicy, a do mnie jest daleko i mu sie nie oplaca, i teraz kaze mi cofnac transakcje, jak niby mam to zrobic?? jak mam odzyskac pieniadze??

Wiadomość 1 z 3
ostatnia odpowiedź
2 ODPOW. 2

Re: jak odzyskac pieniadze?

Po pierwsze popros sprzedawce o zwrot pieniedzy przez Paypal.

Robi to sie bardzo latwo w detalach transakcji ktora wplynela wplata.

Nastepnie sprzedawca wystapi do Ebay o anulowanie transakcji

Ebay przysle ci email ktory potwierdzisz ze sie zgadzasz i sprzedawca otrzyma zwrot prowizji + darmowe wystawienie jesli rzecz sie sprzeda. Wystawicie sobie opinie. Sprzedawca nie moze kupujacemu wystawic negatywnej opinii.

Wiadomość 2 z 3
ostatnia odpowiedź

Re: jak odzyskac pieniadze?

To ten Twój sprzedawca z ponad 7-letnim stażem na eBay-u nie wie, że to ON zwraca pieniądze, a nie Ty masz sam sobie cofnąć pieniądze bo niby jak.

Zrób tak jak napisał kolega powyżej.

Wyłóż mu wszystko na tacy, bo może rzeczywiście nie wie jak to ma zrobić

napisz mu tak

że Ty mi zwracasz pieniądze, a nie ja, bo nie mam takiej możliwości, a robisz to tak logujesz się na paypal, następnie odszukujesz mojej płatności, wchodzisz w szczegóły i tam przycisk DOKONAJ ZWROTU PŁATNOŚCI, klikasz to i zwracasz mi kasę.

On ma 60 dni na oddanie pieniędzy, a Ty jeśli on nie zwróci pieniędzy, to pilnuj terminów i otwórz spór, że nie otrzymałeś przedmiotu, masz na to 45 dni od zakończenia aukcji lub kliknięcia w KupTeraz

pozdrawiam
P

na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 3 z 3
ostatnia odpowiedź