Forum ogólne
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

Coś edukacyjnego dla klas 5-6

Chciałbym zabrać swoją klasę gdzieś, gdzie będzie i ciekawie, i edukacyjnie. Szukam czegoś nietypowego, co zainteresuje uczniów i jednocześnie nie będzie tylko rozrywką. Najlepiej, żeby było związane z przyrodą albo zwierzętami.

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 26 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Prawo gospodarcze Coś pod samozatrudnienie

Prowadzę działalność i coraz częściej łapię się na tym, że nie ogarniam prawnych aspektów – umowy, odpowiedzialność, różne formalności. Jest jakaś sensowna książka, żeby to w końcu ogarnąć?

• 18 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Chwytak próżniowy czy warto?

Robimy z bratem montaże okien, na razie wszystko ręcznie albo na pasach, ale przy większych taflach zaczyna to być ciężkie, dosłownie. Czy warto iść w chwytaki próżniowe, czy to tylko dla dużych firm? Jak to wygląda w praktyce?

• 10 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Nieznany numer Odbierać czy nie?

Dzisiaj dzwonił do mnie numer, którego nie znam, zaczyna się na 22, czyli pewnie Warszawa. Nie zostawił wiadomości, nie dzwonił drugi raz. Nie wiem, czy oddzwaniać, bo może to coś ważnego, ale z drugiej strony nie chce mi się gadać z jakimiś telemark...

• 15 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Jaka dobra kawa?

Gdzie i jaką kawę w ziarnach kupię najtaniej? Chodzi mi o sklep lub markę, która będzie w miarę tania, ale też nie tak bardzo ohydna w smaku. Polecicie coś?

• 28 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Ocena 360 w firmie a atmosfera

Zastanawiam się, czy wprowadzenie oceny 360 stopni to na pewno dobry pomysł. Mam wrażenie, że może to trochę podkręcić napięcie między ludźmi, bo jednak to ocena wzajemna, a nie każdy dobrze znosi krytykę. Może się zdarzyć, że ktoś poczuje się urażon...

• 21 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Sklep internetowy czy stacjonarny z akcesoriami gsm

Hej, zastanawiam się, czy lepiej otworzyć sklep z akcesoriami do telefonów stacjonarnie, czy może tylko online. Wydaje mi się, że internet ma większy zasięg, ale wtedy konkurencja jest gigantyczna. Z kolei stacjonarny wymaga większych kosztów, ale kl...

• 19 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Pytanie o kwestie etyczne.

Witam, jestem studentem trzeciego roku administracji na Politechnice Śląskiej i piszę obecnie pracę dyplomową dotyczącą prawnych i etycznych aspektów funkcjonowania aukcji internetowych. Przedmiotem części badawczej mojej pracy są zachowania nieetycz...

• 168 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Klima na korytarzu

Lepszym rozwiązaniem będzie kasetonowa czy kanałowa? Co macie u siebie?

• 18 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Wynajem podnośnika koszowego w Głogowie

Potrzebuję wynająć podnośnik koszowy w Głogowie do prac na wysokości przy budynku. Czy ktoś korzystał z wynajmu i może polecić sprawdzoną firmę? Ważne, żeby sprzęt był w dobrym stanie i żeby nie było problemów z terminowością.

• 12 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Terminal płatniczy dla małej firmy

Zastanawiam się nad wzięciem terminala płatniczego do mojego małego biznesu (kawiarnia). Klienci coraz częściej pytają o płatność kartą, ale nie wiem, czy to się opłaca. Czy korzystaliście z programu Polska Bezgotówkowa? Jakie są wasze doświadczenia?

• 10 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Nauka prawa cywilnego

Hej, jestem na pierwszym roku prawa i mam spory problem z nauką prawa cywilnego. Jest tego mnóstwo, definicje, kazusy, komentarze – łatwo się w tym pogubić. Macie jakieś sprawdzone sposoby na naukę? Jak się tego wszystkiego nauczyć i nie zwariować?

• 20 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Wycieraczki oryginalne czy zamienniki

Hej, muszę wymienić wycieraczki i zastanawiam się, czy warto kupić oryginalne, czy może jakieś tańsze zamienniki. Słyszałam różne opinie – niektórzy mówią, że oryginały są dużo lepsze, inni, że to nie ma sensu, bo zamienniki działają tak samo. Jakie ...

• 15 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Podręczniki na prawie nowe czy używane?

Jestem na pierwszym roku prawa i zastanawiam się, czy lepiej kupować nowe książki, czy szukać używanych. Z jednej strony nowe to pewność, że mam aktualne wydanie, ale z drugiej używane są tańsze. Jak robicie?

• 18 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

usługa marki własnej

Cześć! Zastanawiam się nad tym, żeby zacząć prowadzić biznes w internecie i przeczytałem coś o usłudze marki własnej. Nie za bardzo wiem, o co chodzi. W sumie to nie słyszałem nigdy o tym wcześniej, ale coś mi się obiło o uszy, że można na tym dobrze...

• 35 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania