anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zapłaciłem a aukcja i sprzedawca zniknął.

Jestem nowy na ebayu. Trafiłem na ofertę zakupy Playstation 4 bez gier. Przedmiot zakupiłem,przelałem kasę paypalem jednak sprzedawca ten nie miał konta w tym serwisie. Płatność anulowałem,po czym skontaktowałem się z nim mailowo i po krótkiej rozmowie ustaliśmy że płatności dokonam przez przelew pocztowy(niestety moją kartą bankową przypisaną do konta paypal nie mam możliwości wykonać przelewu zwykłego przez internet). Na swoim koncie oznaczyłem aukcję jako zapłaconą po  czym wysłałem mu pieniądze pocztą. Po 3 dniach otrzymał kasę, i kontakt telefonicznt i mailowy się urwał. Na dodatek sprzedawca usunął konto na ebayu,a na moim koncie wszystkie informacje o ofercie kupna zostały usunięte. Posiadam teraz jedynie potwierdzenie zamówienia na moim mailu, i drugiego maila że aukcja którą się interesowałem nie jest już aktywna.Czy mam podstawy aby zgłosić sprawę na policję ? Posiadam jego dane do przelewu,adres i nr telefonu.No i maile w których pisze że po otrzymaniu kasy wyśle mi przedmiot. No i potwierdzenie zamówienia na ebayu. Jednak mam rozumieć że jeśli nie zapłaciłem przez paypal nie mam co się łudzić że odzyskam pieniądze ?

Wiadomość 1 z 3
ostatnia odpowiedź
2 ODPOW. 2

Dot.: Zapłaciłem a aukcja i sprzedawca zniknął.

Padłeś ofiarą oszusta:

zachowaj WSZYSTKO CO MASZ :

MEJLE, POWIERDZENIA wygrania aukcji, potwierdzenie wysłania kasy  COFNIETĄ PŁATNOŚĆ PAYPAL -----> I DANE SPRZEDAWCY

I LEĆ NA POLICJĘ, policja musi ścigac oszusta   w wyppadku płatności przelewem pocztowym  to PAYPAL  i EBAY UMYWAJĄ RĘCE BO ta forma płatności nie ma żadnej ochrony kupującego....

szansa na odzyskanie kasy mała, ale  jest... DANE oszusta PEWNIE TEŻ FAŁSZYWE 😞

Wiadomość 2 z 3
ostatnia odpowiedź

Dot.: Zapłaciłem a aukcja i sprzedawca zniknął.

Ja rowniez zostalem oszukany. Przelalem pieniadze a przedmiotu nie otrzymalem. Kupilem na ebayu iphone 5s i zrobilem przelew bankowy. Sprawe zglosilem na policje i ty tez tak zrob. Mam pytanie czy pieniadze przesylales do Dobrego Miasta?
Wiadomość 3 z 3
ostatnia odpowiedź