21-05-2018 18:32
Witam serdecznie,
Chciałbym zapytać czy w ostatnim czasie pozmieniały się jakieś restrykcje, wymagania na eBay odnośnie wystawiania przedmiotów ? Zauważyłem że w ostatnim miesiącu drastycznie spadła mi sprzedaż za pośrednictwem tego serwisu.
Poniżej podsyłam link do mojego sklepu. Czy mógłby ktoś z Was mi pomóc ?
http://stores.ebay.co.uk/furniture-just4you
Przemek.
22-05-2018 02:01
sprawdz czy wysylasz na caly swiat. u mnie spadla sorzedaz gdy ograniczylem rejony. Pozycjonowanie od tego m.in zalezy
22-05-2018 11:13
Witaj,
Nie wysyłam na cały świat, gdyż w przypadku mebli jest to nierealne. Są to meble w paczkach, ważące od 50 do 100 kg 🙂
22-05-2018 20:15
Rozumiem, ze mas zoferty zoptymalizowane wg wymagan ebay. Czy moze to byc efekt sezonowosci lub nowej konkurencji?
Patrząc na https://www.ebay.co.uk/itm/253638418114 na Twoim miejscu porawcowalbym nad
1) prostszym i krótszym (bardziej zwięzłym) opisem produktów i tych wszystkich warunków zakupu / dostawy itp. > teraz jest to wszystko bardzo długie i wygląa skomplikowanie
2) poprawnymi jezykowo opisami po angielsku, bo towar niby w UK ale opis kuleje jesli chodzi o poprawność językową
Kilka błędów wg mnie:
COST OF GREY AREA - ARE QUOTED INDYWIDUALNY
22-05-2018 22:13
Witam,
Dzięki kolego za odpowiedz. Opisy są jeszcze z czasów, gdzie uczyłem się tak naprawdę jezyka. A czy mógłbyś mi powiedzieć jakie są wymagania optymalizacyjne wg eBay lub gdzie mogę o tym poczytać ?
30-05-2018 18:57
1. Usuń Terms
2. Wiekszośc tekstów, które mogłyby wpłynąć na lepsze pozycjonowanie jest u Ciebie grafiką- więc ich wartość dla poprawy pozycjonowania =0
3. Lepiej jest ustaliś wysylke "na cały świat" i w wysyłce wykluczyć kontynety/kraje
31-05-2018 16:34
Hej, Dzięki za odpowiedz.
A czy mogłabyś mi powiedzieć dlaczego mam usunąć terms ? co w nim jest złego ? przecież jeśli tego nie mam, to każdy może ze mną robić co chce.
08-06-2018 23:37
Witaj
Bo terms możesz sobie wstawić 1 raz w ustawieniach.Poza tym "zjada" transfer na mobilnych i aukcja wygląda jak "śledź" -nie chce się tego nawet przewijać. Zawsze myśl o usability- czy Tobie jako klientowi każdy element umieszczony w aukcji byłby niezbędny i czytałbyś go.