Witam,
Posiadam firmę z kilkoma oddziałami stacjonarnymi oraz działamy w internecie (sklep internetowy).
Nie ukrywam, że od czasu jak nasza firma zaczęła sprzedaż w internecie zyski się zwiększyły i koszta prowadzenia firmy się zmniejszyły. Obecnie nasza oferta skierowana jest głównie na rynek rodzimy.
Chcemy poszerzyć rynek zbytu. Chcemy aby nasza oferta była dostępna również dla zagranicy.
Po konsultacji doszedłem do wniosku, że najlepiej zaczynać od ebaya i aukcji. Wiadomo jest to darmowa reklama( nie całkiem za darmo ale tania) na cały świat. A potem to wiadomo strona www w domenie .com, czy .EU strona z kilkoma wersjami językowymi i gotowe.
I mam kilka pytań.
1. Jaki ebay (com, pl, de, co.uk ) będzie najlepszy aby można było sprzedawać na Europę i USA ?
2. Interesuje mnie konto Firma/Sklep.
3. Informatyk, który będzie to obsługiwał zna angielski
4. Czy da się powiazac sprzedaż ze sklepem internetowym i programami sprzedażowymi np. Subiekt ?
Co byście mi poradzili jeszcze i co powinienem wiedzieć jeszcze jeśli chodzi o sprzedaż ?
Jako szef muszę też coś wiedzieć o tym ale wdrażaniem tego zajmować się będzie firma.
Dziękuję za odpowiedzi.