anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Rekuperacja w mieszkaniu czy ma sens

Hej, czy ktoś montował rekuperację w mieszkaniu? Mam mieszkanie 70 m² i zastanawiam się, czy to w ogóle się opłaca, czy to bardziej rozwiązanie dla domów jednorodzinnych?

Wiadomość 1 z 3
ostatnia odpowiedź
2 ODPOW. 2

Cześć, rekuperacja w mieszkaniu może mieć sens, zwłaszcza jeśli masz problem z wilgocią, zaduchami albo hałasem z zewnątrz (bo mniej trzeba otwierać okna). Wiadomo, że w mniejszych przestrzeniach różnica w kosztach energii nie będzie tak spektakularna jak w domach jednorodzinnych, ale komfort powietrza jest naprawdę odczuwalny. Dzięki rekuperacji nie musisz otwierać okien, żeby przewietrzyć, co jest super, zwłaszcza zimą albo jeśli mieszkasz przy ruchliwej ulicy. Możesz zajrzeć na https://ultrawent.pl/ – oni się zajmują rekuperacją i na pewno doradzą, czy w Twoim przypadku to się opłaca. U mnie rekuperacja sprawdza się idealnie – powietrze jest świeże, a w dodatku mniej się kurzy, bo filtry wyłapują pyłki. Myślę, że warto przynajmniej sprawdzić opcje.

Wiadomość 2 z 3
ostatnia odpowiedź

Ja mam w sypialni pojedynczą rekuperację Eberg. Pomogło z problemem z wilgocią bardzo! Jest trochę zimniej w tym pomieszczeniu przez to, ale nie ma tragedii. Polecam

Wiadomość 3 z 3
ostatnia odpowiedź