Problemy z kupującymi.

Nr 1. Kupujący z USA przesyłka wysłana 03.01.2014  z numerem śledzenia.

Kupujący otworzył spór trzy dni temu iż nie dostał przesyłki , po wprowadzeniu numeru trackingowego okazuje sie ze przesyłka leży na poczcie od 14 stycznia w miejscowści jaki był podany w adresie.W odpowiedzi podałem numer przesyłki że mozna śledzić na USPS i że przesyłka jest na poczcie .

Niestety kupujący nić nie odpowiedział i nie odebrał przesyłki , jeżeli spór zostanie eskalowany czy ebay zwróci mu pieniądze.

Nr 2 . Kupujący z USA  przesyłka wysłana 27.12.2013 z numerem sledzenia .

Przesyłka wróciła do mnie 30.01.2014 z trackingu wynikało iż kupujący nie odebrał przesyłki .

Napisałem do niego w tej sprawie ale nić nie odpisywał .

Dzisiaj czyli 20.02.2014 otworzył spór iz nie otrzymał przesyłki po prawie dwóch miesiącach ,

Chcę mu oddać pieniądze ale co z kosztami jakie poniosłem , czyli zapłaciłem za wysyłkę do USA  i z USA do Polski , prowizje ebay paypal co z tym zrobić.

Na domiar złego w trackingu USPS widnieje tylko zapis że przesyłka opuściła USA 25.01.2014 nie ma nic że kupujący nie odebrał przesyłki.

Wiadomość 1 z 10
ostatnia odpowiedź
9 ODPOW. 9

Problemy z kupującymi.

1 pytanie, to nie ebay zwraca kase a paypal, ale wszystko zalezy jak sie ustosunkuje spec z paypala, jesli mozesz w otwartej sprawie zeskanowac przebieg sledzenia ze strony poczty polskiej i im to przeslac lub jesli mozesz to odpowiedz w sporze ze przesylka lezy na poczcie i czeka na odbior

2 pytanie, to niestety przepada, nikt Ci tego nie zwróci, tak samo jak prowizje ebay i paypal. Ja mam mase przedmiotów w miesiącu nie odebranych przez klientów, trace na tym to wiem, ale nikogo się nie prosze o poniesione koszty, to nie w moim stylu. Natomiast jesli kupujący zwraca przedmiot z jakis tam powodów, to oddaje tylko tyle ile zapłacił paypalem, poniesionych kosztów wysyłki przez niego nie zwracam

dodatkowo do kupujących wysyłam przeze mnie stworzoną karte zwrotów i wymiany, tam mam wszystko i klarownie opisane co i jak.

Wiadomość 2 z 10
ostatnia odpowiedź

Problemy z kupującymi.

kupujący wiedzą że oni NIC nie muszą.nie muszą sprawdzać trackingu,nie musza być w domu,nie muszą fatygować się na pocztę

otwierają spór i odzyskują wszystko,administracja nie wnika,nie próbuje,nie działa na twoją korzyść w żadnym przypadku

polecam podwyższenie cen i stworzenie funduszu który pokrywa straty

przykład z dzisiaj 

we never received the product.

can u please provide to re-send it, or give back money.

zakup 7 lutego w piątek o 13-stej

dzisiaj jest 10 dzień roboczy

w aukcji wybrałem najwolniejszą opcję 11-22 dni roboczych

dzisiaj otworzony spór pomimo tego że od 15 lutego jest status na Poste Italiane

a 18 lutego kupującego nie było w domu Unsuccessful delivery attempt. Recipient absent

Wiadomość 3 z 10
ostatnia odpowiedź

Problemy z kupującymi.

W pierwszym przypadku wczoraj w nocy sprawdziłem tracking , kupuący odebrał przesyłkę , napisałem do niego żeby zamknoł spór nic nie odpisał spór nadal otwarty może liczy że dostanie zwrot pieniędzy .

Druga sprawa tutaj oddam pieniądze , nie ma innego wyjścia będę trochę w plecy.

Podniesienie cen da tyle że spadnie sprzedaż i tak w tym miesiącu idzie słabo.

Wiadomość 4 z 10
ostatnia odpowiedź

Problemy z kupującymi.

Anonymous
Nie dotyczy

w pierwszym przypadku nie zabiorą ci pieniędzy,przekształć spór w roszczenie.

Wiadomo że trzeba być konkurencyjnym na rynko,ale jest część klientów którzy opanowali przekręt z odzyskiwaniem kasy od Paypal,oni to będą robić z premedytacją znająć procedury i terminy.Wszystkie regulaminu są przeciwko nam,nic nam się nie należy a wymaga się wszystkiego.

Mi nawet rozstrzygają spory na korzyść kupującego i nie zabierają kasy chociaż przesyłka zostąła odebrana przed zakończeniem sporu i jest na to dowód w trackingu.

Wiadomość 5 z 10
ostatnia odpowiedź

Problemy z kupującymi.

W pierwszym przypadku nie mam żadnej opcji aby przekształcić spór w roszczenie.

To kupujący otworzył spór , ja mam do wyboru oddać pieniądze , potwierdzić numer przesyłki  , podać date wysyłki i przewożnika ,

napisać wiadomość do kupującego.

Druga sprawa jakim cudem kupujący otworzył spór skoro jest na to 45dni , kupił przedmiot 24.12.2013 a spór otworzył 20.02.2014 przecież już dawno mineło 45 dni.

Wiadomość 6 z 10
ostatnia odpowiedź

Problemy z kupującymi.

A mi dzisiaj pewien kupujący z USA napisał, że ciągle czeka na paczkę i podaje jeszcze raz swój adres, który jest ... inny niż podany w paypalu. Dodam, że paczka czeka od 13 lutego na poczcie.

Krew siarczysta mnie zalewa jak widzę takie coś! %@#%$&^#$!

Wiadomość 7 z 10
ostatnia odpowiedź

Problemy z kupującymi.

Anonymous
Nie dotyczy

jest 60 dni na otworzenie sporu w serwisie Ebay, jak nie odbierze przesyłki to nic nie można zrobić.Nawet jak on z premedytacją narazie Cię na koszty to Ebay zwraca mu 100% wpłaconej kwoty i ten spór wpłynie negatywnie na twoje oceny.

Jeśli odbierze przesyłkę to czekaj a w razie zamknęcia pisz do administracji.Od pewnego czasu nawet nie ma opcji odwoływania się od sporu w linku.To przypomina trochę a właściwie nie trochę dogmat o nieomylności papieża.

Wiadomość 8 z 10
ostatnia odpowiedź

Problemy z kupującymi.

Anonymous
Nie dotyczy
jak zabiorą ci pieniądze to oznaczą to tak że ty sam z siebie oddałeś kupującemu.
Jest coraz gorzej dla sprzedawców.
Wiadomość 9 z 10
ostatnia odpowiedź

Problemy z kupującymi.

Nie mogę nic zrobić wczoraj minoł termin sporu ale nic się nie wydarzyło .

Kupujący nic nie odpisuje według mnie jest to próba wyłudzenia pieniędzy.

Wiadomość 10 z 10
ostatnia odpowiedź