anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Podnosnik nożycowy czy nada się do prac w hali

Cześć, potrzebuję podnośnika do prac w hali, głównie do montażu oświetlenia i jakichś drobnych napraw przy suficie. Wiem, że są różne rodzaje, ale nie mam pojęcia, czy lepiej sprawdzi się zwykły koszowy, czy nożycowy. Zależy mi na stabilności, bo nie chcę ryzykować bujania się na górze. Jeśli ktoś miał do czynienia z jednym i drugim, to chętnie posłucham, co się lepiej sprawdza.

Wiadomość 1 z 2
ostatnia odpowiedź
1 ODPOWIEDŹ 1

Podnosnik nożycowy czy nada się do prac w hali

Jak chcesz pracować w hali i zależy ci na stabilności, to podnośnik nożycowy będzie dużo lepszy niż koszowy. Nożycowe mają większą powierzchnię platformy, więc można na nich stanąć pewniej i często zmieścić jakieś narzędzia czy nawet drugą osobę. Nie mają takiego wysięgu jak koszowe, ale jak pracujesz prosto do góry, to powinno być okej. Poza tym niektóre modele są elektryczne, więc nie ma problemu z emisją spalin w zamkniętym pomieszczeniu. Możesz sprawdzić różne modele tutaj: http://www.e-podnosniki.pl/podnosniki-koszowe/podnosniki-nozycowe/. Jak masz równe podłoże w hali, to taki podnośnik sprawdzi się dobrze, ale jeśli są jakieś uskoki czy nierówności, to lepiej dopytać o konkretny model, bo nie każdy się nadaje. No i kwestia wysokości – sprawdź, czy dany model osiągnie poziom, którego potrzebujesz, bo różnice między nimi są spore.

Wiadomość 2 z 2
ostatnia odpowiedź