PRAWA SPRZEDAJĄCEGO. CZY ISTNIEJĄ ???
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
02-03-2016 14:23
Witam Sprawa dość niemiła 😕 Sprzedałem za pomocą eBay sprzęt gitarowy . Aukcja nr :252278980744 Sprzęt używany, w pełni sprawny wyjechał ode mnie na Tajlandię dobrze zapakowany i SPRAWNY !
Moje pytanie dotyczy sytuacji, kiedy ten który kupił tak z niczego oświadcza, że coś mu tam nie łączy i żąda zwrotu pieniędzy. Czy mam jakieś możliwości obrony swoich interesów, czy niezależnie od np. niewiedzy w obsłudze elektroniki lub po prostu zwykłej niechęci ze strony kupującego i tak stoję w miejscu i wychodzę na oszusta ??? A co, jeśli kupujący nie znał dobrze sprzętu, a teraz z jakiś powodów nie spodobała mu się jego charakterystyka i zasłania się rzekomą usterką ? Po prostu nie wiem co robić Proszę Was o pomoc i podpowiedź jak się zachować w takim przypadku Jakie mam prawa jako prywatny sprzedający ? Czy każdy używany sprzęt można ot tak nazwać niesprawnym np z powodów wymienionych przeze mnie wyżej ? Zakładam również celowe działanie kupującego w celu zwrotu towaru , który zakupił być może pochopnie i już mu się nie podoba .
Co Wy na to ? |
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
PRAWA SPRZEDAJĄCEGO. CZY ISTNIEJĄ ???
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
03-10-2021 00:37
Jak unikasz krajów "niebezpiecznych"-jak ktoś kupi i zapłaci,a Ci nie pasuje,to kasujesz transakcję?Sprzedawałem do prawie wszystkich krajów i nie tylko na ebay-najgrożniesi są klienci z usa,kraju który ma przestępstwo oszustwa i innych,gorszych przestępstw w genach mieszkańców.W Brunei,Malezji,Rumunii,Rosji czy Tajlandii,itd. nikt mnie nie oszukał-w usa tak,i to nie raz.

- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »