22-11-2011 14:02
Witam
Czy aby zarejstrować się w PayPal i dokonywac przelewów wystarczy zwykłe konto bankowe ? , czy potrzeba coś więcej ? jakieś karty kredytowe ? ...itp ?
z góry dziękuję za odpowiedź .
pozdrawiam
22-11-2011 17:52
zależy....
jesli bedziesz tylko kupować wystarczy zarejestrować na paypal i przelewać kasę ze swojego konta na paypal
w tym celu wybierasz zakładkę dodaj środki
tylko dane muszą być takie same i na koncie bankowym i podczas rejestracji na paypal
jeśli jednak bedziesz sprzedawał to niestety ale tu również trzeba się zweryfikować czyli dodać karte kredytową lub debetową (każdą która posiada 3 ostatnie cyfry za paskiem magnetycznym) musisz mieć na karcie minimum 6 i pół zeta
napisz co chcesz jeszcze wiedzieć bo pytanie jest zbyt ogólne 😄
22-11-2011 18:36
Nie trzeba mieć karty kredytowej. Ja mam tylko konto bankowe i sprzedaję, tylko dodatkowo trzeba było się zweryfikować jako sprzedający.
22-11-2011 22:29
Bardzo dziękuję za informację !
jak na razie wszyscy specjaliśći od informacji bankowych napisali wszystko tylko nie to co mnie interesowało najbardziej , czyli że jednak jest niezbędna karta kredytowa , pojawiają się też nazwy rachunek bankowy ale co się pod tym kryje ? nie mam pojęcia ?, do tej pory na pewnym portalu zaczynjącym się na "a" wszystko było proste przelew na konto i po sprawie a tu sytuacja przez ten paypal komplikuje się z minuty na minutę 😞
jednym słowem bez karty nie mam co zakładać konta bo chodzi mi głownie o sprzedaż.....problem w tym że aby założyć kartę trzeba mieć satałe dochody , a przy moim wolnym zawodzie to czysta abstrakcja 😉 jednym słowem patowa sytuacja ;-I
Tak czy inaczej wielkie dzięki !
pozdrawiam
22-11-2011 22:30
Witam
również dziękuję za informację !
co to znaczy zweryfikować ? pojęcie dla mnie obce jak do tej pory .....
pozdrawiam
22-11-2011 22:35
Tu masz wszystko jasno napisane:
http://pages.ebay.pl/help/sell/questions/sell-requirements.html
Nie musisz mieć karty kredytowej, wystarczy rachunek bankowy. Ja tak mam i sprzedaję.
22-11-2011 22:46
ok, super informacja ...:-) bardzo dziękuję !
zobaczymy co "wyjdzie w praniu "
dziękuję w ogóle za expresową odpowiedź
pozdrawiam !