01-03-2014 15:13
Kupiłam telefon przez e-bay'a poprzez Kup teraz. Cena nie wzbudziła moich podejrzeń bo nie odbiegała od ceny jakie można znaleźć na innych aukcjach (ok 2300 zł) Dobry kontakt ze sprzedającym, odpowiadał na moje pytania, konto posiadał od jakiegoś czasu i pozytywne komentarze tez miał. Konto paypal zarejestrowane na firmę (sprawdziłam,że firma istnieje nadal i również można było znaleźć jakies pozytywne wypowiedzi na jej temat.) Kupiłam więc telefon, zapłaciłam iii od dnia wpłaty zero kontaktu ze sprzedającym. Po tygodniu pisania e-maili przez e-bay i kilkudziesięciu telefonach (oczywiście nie odebranych) założyłam roszczenie. I tu pojawia się moje pytanie. Czy mam szanse swoje pieniądze odzyskać?? Kupuję dość często przez internet i to pierwsza tego typu sytuacja. Nie będę oszukiwać,że trochę się boję bo to dużo pieniędzy. Nie spodziewałam sie takiego obrotu sprawy, sprzedający wydawał się "pewniakiem".
02-03-2014 05:40
Czy mozesz podac numer aukcji na ktorej kupilas ten telefon
02-03-2014 14:38
Aukcja została wycofana/zawieszona po tym jak zgłosiłam sprawę.
02-03-2014 18:20
jeśli płaciłaś PayPalem masz 45 dni od zapłaty na otwarcie sporu/roszczenia i masz szanse odzyskać całą kwotę
Jesli otrzymasz informacje o "anulowaniu tranzakcji/zakupu" możesz to POTWIERDZIĆ dopiero po odzyskaniu kasy
to podaj może chociaz login sprzedawcy z którym masz problem ?
03-03-2014 18:15
jeśli płaciłaś PayPalem masz 45 dni od zapłaty na otwarcie sporu/roszczenia i masz szanse odzyskać całą kwotę
nie wprowadzaj w błąd, nie od dnia zapłaty tylko od momentu kliknięcia kup teraz lub wygrania licytacji, i liczysz dni kalendarzowe
07-03-2014 22:21
SPÓR/ ROSZCZENIE na paypalu 45dni kalendarzowych od płatności:
w Historii (NA SWOIM KONCIE PAYPAL) otwierasz dowolną płatność (OTWIERAJĄC LINK SZCZEGÓŁY) i na dole masz komentarz
"Czy wystąpił problem z tą transakcją? Spróbuj najpierw skontaktować się ze
sprzedającym. Jeśli nie osiągniecie porozumienia, możesz zgłosić ten problem do
Centrum rozstrzygania w ciągu 45 dni od daty płatności."ZGŁOŚ PROBLEM"
CO INNEGO JEST SPÓR NA EBAYU:
45DNI OD ZAKUPU (WYGRANIA LICYTACJI/ LUB OPCJI KT ).... DLATEGO WARTO OTWIERAĆ SPORY BARDZIEJ NA PAYPALU.. masz wiecej czasu 🙂