anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Niemcy-uprzedzenia wobec Polski-czy to zgodne ??

Mam pytanie.Niemiec wystawił na aukcji pewien walor,który mnie interesuje.W opisie podaje-wysyłka tylko do UEuropejskiej i Szwajcarii.Na moje pytanie jaki koszt przesyłki do Polski odpowiada nawet kulturalnie:
Hello
no posting to poland
best regards.
Czy może tak postępować i mieć Polske w nosie i tu nie chcieć wysłać ,mimo że Polska do UE należy,więc zgodnie z opisem mogę licytować? Mam tego niemca też w nosie i jego walor,ale ciekawi mnie opinia innych i samego ebaya .
Każdy wysyła gdzie chce,ale czy jak udam głupa i jednak zalicytuje i wygram,to może mi tego nie sprzedać ??.Czy ebay ma na to wpływ,że będzie mnie jakoś bronić,bo nie musiałem wiedzieć,że dla niego Polska do UE nie należy .Czy jednak ebaj będzie mnie popierać,a Niemiec np. za coś za 5 EURO ,wyśle mi fakture za przesyłkę do Polski np 100 euro za list do 100 gram.
Czy to jest przejaw "rasizmu" ?????
Wiadomość 1 z 15
ostatnia odpowiedź
14 ODPOW. 14

może

ja często spotykam u angielskich czy amerykańskich sprzedawców, że nie wysyłają do Włoch czy Francji, a to też Europa

np. może spotkał się z tym, że przesyłki ginęły albo nie dochodziły, albo za długo szły i stąd objawy

olej go i poszukaj u kogoś innego

pozdrawiam
na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 2 z 15
ostatnia odpowiedź

Anonymous
Nie dotyczy
może niemiaszek wysyła nierejestrowanymi przesyłkami i boi się że w Polsce kradną (bo kradną) może trzeba mu wytłumaczyć że jak wyśle poleconym to wszyscy będą zadowoleni

ale to jest wolny rynek,skoro sprzedawca nie chce ci sprzedać to jego strata a nie twoja
Wiadomość 3 z 15
ostatnia odpowiedź

Może w tym jest troche naszej winy
http://forums.ebay.pl/thread.jspa?threadID=500006495&tstart=80&mod=1230921953311
pozdrawiam
Wiadomość 4 z 15
ostatnia odpowiedź

Sprawiamy kłopoty
http://forums.ebay.pl/thread.jspa?threadID=500006586&tstart=40&mod=1232746845727
pozdrawiam
Wiadomość 5 z 15
ostatnia odpowiedź

Kto z was po otrzymaniu dobrego towaru pisze do sprzedawcy lakoniczne Danke
pozdrawiam
Wiadomość 6 z 15
ostatnia odpowiedź

Anonymous
Nie dotyczy
nie można uogólniać,współpracowałem z 2 Niemcami,obaj kulturalni.Jednemu coś się zmieniło chociaż nic nie zrobiłem,po prostu się zirytował że nie można mi już wciskać badziewia.Inny Niemiec postanowił dać mi neutrala "za żywota" W USA za identyczny towar nikt nie daje neutrali.W większości klienci z Niemiec to anglojęzyczni wykształceni ludzie którzy,ale podejrzewam że taki zwykły Niemiec dowali "polaczkowi" tak dla zasady.Niestety "nasi" nie są lepsi pisząc "szwabie"
Wiadomość 7 z 15
ostatnia odpowiedź

Niemieccy klienci są upierdliwi, makabrycznie wymagający, do tego aroganccy. Często kupują osoby bez wykształcenia lub młode i może z tego to wynika. Fakt, że 70% zakupów dokonywanych jest z mniejszych miejscowości lub wsi. Co 3-4 zakup to jakieś docinki na temat Polski (które zawsze ignoruję), niezależnie od tego jak bardzo grzecznie by się nie obsługiwało klienta.
Niemcy to bardzo nieprzyjemny rynek do handlowania.
Sprzedajemy dużo na innym portalu aukcyjnym w Polsce i ciężki, nieprzyjemny klient trafia się raz na 50-60 transakcji.
Wiadomość 8 z 15
ostatnia odpowiedź

no i skasowany tekst.
Wiadomość 9 z 15
ostatnia odpowiedź

... tekst zniknął , ale pamięć pozostaje .
Wiadomość 10 z 15
ostatnia odpowiedź