11-02-2025 12:08
Mam AZS i największy problem mam z suchą skórą. Smaruję się codziennie, ale większość kremów albo działa na chwilę, albo zostawia tłustą, klejącą warstwę, przez co ubrania się do mnie przyklejają… Masakra. Szukam czegoś, co będzie dobrze nawilżało, ale nie sprawi, że będę się świecić jak olejowana patelnia. Macie coś sprawdzonego?
11-02-2025 14:01 — edytowano 11-02-2025 14:01
Chętnie poczytam
05-03-2025 14:38
Znam ten ból. Też długo szukałem czegoś, co dobrze nawilża, ale nie sprawia, że czujesz się lepki przez pół dnia. Większość kremów do AZS to typowe emolienty, które są super na noc, ale w dzień są po prostu uciążliwe. Ja od jakiegoś czasu używam tego kremu https://atopicin.pl/produkt/atopicin-krem-do-ciala/ i naprawdę jestem zadowolony. Wchłania się całkiem szybko, ale skóra zostaje nawilżona na dłużej – nie ma tego efektu, że po dwóch godzinach znowu jest sucha jak papier ścierny. Do tego nie ma drażniącego zapachu, więc spokojnie można go używać na co dzień. Spróbuj, może u Ciebie też się sprawdzi.
03-04-2025 11:21
To ja mogę polecić też krem Ziaja Med AZS Krem Kojąco-Nawilżający, naprawdę fajny bo nie lepi się w ciągu dnia. Stosowaliśmy go też u osób starszych w domach seniora. A takie osoby niestety bardzo często mają niezwykle suchą skórę, a przy tym wiele im przeszkadza, zawadza, są wymagające - czemu się w ogóle nie dziwię. Przy okazji polecam Dom Seniora Kama.