26-02-2011 15:45
Witam! Po zrobieniu zakupów w Chinach dostałem niewłaściwy towar, paypal chce abym odesłał towar do nadawcy i wtedy dostanę zwrot.
Proszę mi powiedzieć jak najlepiej to zrobić ponieważ paypal chce aby przesyłka była monitorowana online.
EMS odpada bo drogi a co z pocztą polską? może list polecony z potwierdzeniem odbioru?
Czy muszę nakleić deklarację celną? i czy dostanę ją w zwykłym oddziale pocztowym? Dzięki za pomoc
26-02-2011 22:55
list polecony jak najbardziej, ale priorytetowy, aby list/paczka poleciał , bez potwierdzenia odbioru, bo zwrotka racze nie wróci, a jak odeślą to gdzieś zaginie, jest to 3 zeta dodatkowe wyrzucone w błoto
deklaracja celna musi być jeśli wartość przekracza około 1500 zł to CN23, jeśli nie to CN22
jeśli będziesz miał problemy z deklaracją celną CN22 i/lub CN23 to mogę Ci zeskanować i przesłać na mejla,
list polecony tylko do 2 kg włącznie (może być karton po butach)
27-02-2011 10:35
Witam!
Dzięuję za zainteresowanie moją sprawą.
Paypal chce aby byłoa to najlepiej przesyłka monitorowana online, czy jeśli nadam listem poleconym priorytet to czy taka forma wystarczy dla paypal?
Będzie dowód nadania ale dowodu odbioru już nie i nie wiem czy dostanę wtedy zwrot.
morzedzungli
27-02-2011 11:08
wystarczy, jest to rejestrowana przesyłka, jeśli zajdzie taka potrzeba, to podasz im numer trakingu, oni mają takie sposoby, że "dojdą" do tego bez problemu
podasz im cały traking czyli wpiszesz RR nast 9 cyfr i PL na końcu
07-03-2011 09:37
Mam identyczną sytuację.
Jak nadałeś przesyłkę? Paypalowi wszystko pasowało?
14-01-2015 09:05
jak udala sie wysylka do Chin.
Pytam, bo tez musze odeslac.
12-05-2016 22:58
I ja tez musze odeslac, jak poleconym?